SAMO OVAKO ĆETE SAČUVATI SVOJU ZIMNICU OD STVARANJA BUĐI: Super trik koji će produžiti ROK TRAJANJA svakoj tegli
Ilustaracija, Foto: Profimedia

savet

SAMO OVAKO ĆETE SAČUVATI SVOJU ZIMNICU OD STVARANJA BUĐI: Super trik koji će produžiti ROK TRAJANJA svakoj tegli

Učiniće da zimnica duže traje

Objavljeno: 15:03h

Svi smo već iskusili one predivne trenutke kada otvorimo teglu omiljenog ajvara ili džema, koju su baka ili mama s toliko ljubavi i truda pravile za nas, uzimamo nekoliko kašičica, a potom je stavili u frižider.

Međutim, kada sledeći put, presrećni što nismo odjednom "oljuštili" teglu, poželimo da se prepustimo čarima njenog sadržaja, suočimo se s neugodnim iznenađenjem - na površini se pojavila užasna zelena buđ.

Zimnica
foto: RINA

Neko će da pokuša da zagrebe zelene spore u nadi da se aroma buđi nije proširila dalje od "žarišta" a drugi će, zgađeni i razočarani, zatvoriti poklopac i baciti sve u đubre, sa žaljenjem konstatujući da je još jedna tegla s dragocenim sadržajem propala i da je možda bilo bolje da smo sve slistili odjenom, po cenu i šok-brojke na vagi. Osećaj gubitka je još jači kada se ovo dogodi sa domaćom zimnicom jer imamo utisak da je sav trud "otišao u nepovrat". Ipak, postoji jedan mali trik koji može sprečiti ponovno pojavljivanje ovog problema.

Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Nakon što otvorite teglu džema, pinđura ili ajvara, a ne potrošite je do kraja, prilikom vraćanja u frižider, jednostavno je okrenite naopako - tako da je strana s poklopcem okrenuta prema dole. Na taj način, sadržaj tegle, koji je došao u kontakt s vazduhom, kašikom, nožem, prstima ili bilo čim drugim što može kontaminirati sadržaj, ostaje uz poklopac. Ova jednostavna i efikasna praksa, prema iskustvima onih koji su je isprobali, takođe može doneti uštedu novca.

BONUS VIDEO:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.