DOMAĆICE SA SELA PRAVE SAMO OVAKVU TURŠIJU: Kiselo povrće koje traje cele godine - DOMAĆA zimnica naših seljaka
Foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

domaća

DOMAĆICE SA SELA PRAVE SAMO OVAKVU TURŠIJU: Kiselo povrće koje traje cele godine - DOMAĆA zimnica naših seljaka

Ovako spremljena turšija će se održati do kasnog proleća

Objavljeno:

Donosimo vam starinski recept za turšiju u tegli koja će trajati cele godine.

Vreme je da na svoje police sa zimnicom spakujete i ovu kiselu salatu.

Ovako ide recept:

Sastojci

  • 5 kg povrća za turšiju: krastavčići, paprika (šilja ili somborka), šargarepa, zeleni paradajz, karfiol, sitni crni luk
  • 5 l vode
  • 1 l sirćeta 9%
  • 13 supenih kašika šećera
  • 5 supenih kašika soli
  • kesica vinobrana
  • začini: ren, slačica, biber u zrnu, lovorov lis
Turšija u tegli, Turšija, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

Priprema

  1. Krastavčiće potopiti nakratko u vodu, pa ih dobro oprati i odseći peteljke.
  2. Paprike (najbolje žute i zelene) izbušiti viljuškom na par mesta, da se lakše napiju tečnosti, karfiol iscepkati na cvetiće, očistiti mladu šargarepu karotn
  3. Svo povrće staviti u bure, pa naliti vodom (nekuvanom) u koju je dodato sirće, šećer, so i vinobran.
  4. Začiniti po ukusu, pa dobro pritisnuti povće, da ogrezne u tečnosti.
  5. Može se povrće i naknadno dodavati, kao i odgovarajuća količina presolca, važno je da uvek bude pokriveno tečnošću.

BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.