Muče vas noćne more? Ovo su sva njihova značenja! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

strah od spavanja

Muče vas noćne more? Ovo su sva njihova značenja! (FOTO) (GIF)

Kad osećate strah u snu, telo proizvodi hormone straha i budi onu poznatu reakciju ‚‚bori se ili beži", što je zapravo razlog zašto se budite s ludačkim lupanjem srca
Objavljeno:

2. Ne možete da se pomerite

Ako sanjate da ne možete da se pomerite, možda je vaš um počeo da se budi, ali je vaše telo još u ‚‚položaju” za spavanje, objasnila je Anderson. - Stanje je poznatije kao paraliza sna. Kad sanjamte, vaši mišići su nesposobni da se pokreću, pa je to prirodan način na koji se sprečava da ustanete i realizujete snove ili da se povredite. Kad um i telo nisu sinhronizovani na nekoliko sekundi, možete sanjati da ste paralizovani. Tad samo mirno dišite jer će to sigurno proći - kaže Anderson.

foto: giphy

U nekim slučajevima to može biti noćna mora koja se javlja kad imate osećaj ograničenja u životu ili ste “paralisani” - emocionalno ili mentalno - od “uskakanja” u bilo kakvu akciju.

foto: Thinkstock

3. Sanjate smrt

Smrt kao noćna mora može imati nekoliko uzroka - od “obrade” sopstvenih strahova od smrti do pozitivnih, poput ostavljanja starih stavova i navika iza sebe da biste napravili mesta za rođenje novih i boljih.

foto: giphy

- Snovi zapravo otkrivaju vaše nesvesne strahove i blokade u životu na javi pa su snažan odgovor na to. Možda vam je ugrožena emocionalna ili mentalna stabilnost, a kako mentalni ili emocionalni stres može popratiti fizička bolest, pokrenite se - kaže Anderson.

foto: profimedia

4. Proganjaju vas

Zastrašujuća noćna mora pomaže da shvatite da verovatno bežite od nečega s čime se morate suočiti. Možete bežati od starenja, odlučivanja, negativnih misli, medicinskih dijagnoza ili nekog dela ličnosti i života kakav ne želite da živite.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.