Muče vas noćne more? Ovo su sva njihova značenja! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

strah od spavanja

Muče vas noćne more? Ovo su sva njihova značenja! (FOTO) (GIF)

Kad osećate strah u snu, telo proizvodi hormone straha i budi onu poznatu reakciju ‚‚bori se ili beži", što je zapravo razlog zašto se budite s ludačkim lupanjem srca
Objavljeno:

Vidiš li treću osobu na slici? Ma, sigurno je vidiš, pogledaj bolje! (FOTO)

Priča u snovima je simbolična, što je razlog zašto je važno da razumete šta oni znače. Nažalost, ne možete koristiti rečnik snova za njihovo tumačenje jer je svaki san i svaki simbol u snu poseban i jedinstven.

Ipak, postoje tehnike kojima možete naučiti da tumačite svoje sopstvene snove i noćne more.

- Bilo da sanjate da vas guše ili proganjaju ili da ste zarobljeni, snovi ili noćne more javljaju se kad naš mozak obrađuje situacije koje ste preživeli u poslednjih nekoliko dana - kaže analitičarka snova Džejn Tereza Anderson.

foto: giphy

- Sanjanje je bitno za zdravlje i dobrobit, na fizičkoj, emocionalnoj i psihološkoj strani. Ali kad osećate strah u snu, vaše telo proizvodi hormone straha i budi onu poznatu reakciju ‚‚bori se ili beži", što je zapravo razlog zašto se budite iz sna, odnosno noćne more, s ludačkim lupanjem srca i znojavim dlanovima - kaže Anderson. Ona dodaje da noćna mora može biti toliko strašna jer su fizički odgovori u telu - stvarni.

foto: pixabay.com

1. Sanjate da ne možete da dišete ili se gušite

Ako u snu ne možete da dišete ili se gušite, ta noćna mora se može javljati kad vam je nos začepljen zbog prehlade ili ako patite od astme, ali toga ste verovatno i sami svesni. Najčešće taj san upozorava na osećaj ograničenosti - fizički, emocionalno, mentalno ili duhovno.

foto: giphy

Može upućivati i na to da vas guši nečija preterana pažnja ili “pritiska” vaša životna situacija. Tad biste, analizirajući svoj san, trebali da kristalizujete strahove koji vas u stvarnosti koče u ‚‚obeležavanju” svog ličnog prostora prilikom izražavanja samih sebe ili vas teraju da ustuknete.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.