ODLIKOVANI RATNI VETERAN OTKRIO KOJE 3 SLIKE JE VIDEO PRED SMRT: Izgorelo mu POLA TELA, bio u KOMI evo čega se SEĆA
Ratni veteran, Foto: Prinstcreen/Youtube/ESPN

ispovest

ODLIKOVANI RATNI VETERAN OTKRIO KOJE 3 SLIKE JE VIDEO PRED SMRT: Izgorelo mu POLA TELA, bio u KOMI evo čega se SEĆA

U trenutku eksplozije njegov život mu je "proleteo" pred očima. U intervjuu za CNN otkrio je šta je prvo ugledao u tom momentu

Objavljeno:

Odlikovani ratni veteran američkih vazdušnih snaga, Izrale Del Toro, postao je prvi avijatičar sa 100 odsto invalidnosti kome je dozvoljeno da se ponovo prijavi za vojsku. Služio je u Bosni i kasnije u operaciji Iraku. Godine 2005. služio je u operaciji "Trajna sloboda" u Avganistanu.

Pozivajući na vazdušne napade u udaljenom delu zemlje, njegovo vojno oklopno vozilo "Hamvee" se prevrnulo nakon udara ekslozije. Sa teškim opekotinama na preko 80 odsto njegovog tela, gubitkom jedne ruke i većine prstiju na drugoj ruci, ostao je u komi oko tri meseca. U to vreme, njegovi lekari su verovali da ima manje od 20 odsto šanse da preživi. Uprkos činjenici da mu je rečeno da će mu trebati respirator da bi disao i da verovatno neće moći ponovo da hoda, pušten je iz bolnice dva meseca nakon što je izašao iz kome.

U trenutku eksplozije njegov život mu je "proleteo" pred očima. U intervjuu za CNN otkrio je šta je prvo ugledao u tom momentu.

"Video sam tri različite slike. Prva, moja žena i ja se venčamo u crkvi. Pokušavali smo više puta, ali svakog puta moralo je da bude otkazano. Zatim, medeni mesec u Grčkoj. I poslednja slika je kako učim sina da igra bejzbol", rekao je on.

Takođe, kasnije video je obrise nesreće dok je bio u bolnici na lečenju. Najviše se brinuo za rekaciju sina nakon tragičnog događaja. Ratni veteran doživeo je opekotine trećeg stepena i 80 odsto kože mu je bilo oštećeno.

Nakon brojnih operacija, presađivanja kože i fizikalnih terapija, uspeo je da se oporavi i ponovo vrati u vazduhoplovstvo. Međutim, i nakon fizikalnih terapija koje su mu pomogle da ponovo koristi svoje mišiće, ruke i noge, ratni veteran je dalje kvalifikovan kao 100 odsto invalid.

02:11

ČOVEK KOJI JE BIO U DRUŠTVU ĆERKE EVE RAS NEPOSREDNO PRED NJENU SMRT: Video sam da nešto nije u redu po jednoj stvari

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.