OVO JE UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA BUNDEVARU: Jesen VAPI za njom, CEO komšiluk će izludeti kad je POMIRIŠE
Bundeva, Foto: Aleksa Petrović

paŽnja

OVO JE UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA BUNDEVARU: Jesen VAPI za njom, CEO komšiluk će izludeti kad je POMIRIŠE

Bundeva je povrće zanimljivog ukusa, a od nje možete da spremate najrazličitija jela, od potaža, do pita i lažnog pomfrita.

Objavljeno: 08:51h

Stigla je jesen, a sa njom i sezona bundeve, pa je pravo vreme da napravite slasnu pitu od ovog povrća.

Bundeva je povrće zanimljivog ukusa, a od nje možete da spremate najrazličitija jela, od potaža, do pita i lažnog pomfrita.

Sastojci:

500 g kora za pitu

100 ml ulja

30 g šećera u prahu

Za fil:

700 g bundeve

50 g putera

300 g šećera

4 jajeta

250 ml mleka

1 vanilin šećer

cimet po ukusu

Noć veštica, Bundeva
foto: Aleksa Petrović

Priprema:

U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera.

U drugoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano umešajte.

Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite.

Tepsiju nauljite i stavite 2–3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil… i tako dok ne potrošite sve sastojke.

Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.