PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara u tepsiji, Foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

VRHUNSKI DORUČAK

PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli

Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave

Objavljeno: 13:44h

Proju svi volimo da jedemo, a da li ste nekada spremali projaru na starinski način?

Priprema je drugačija, a da je ukusnija i sami ćete se uveriti u to.

Naše bake samo takvu spremaju, recept kakav samo može da se poželi.

Potrebni sastojci:

12 kašika kukuruznog brašna

4 kašike pšeničnog brašna

300 g belog sira

3 jajeta

200 ml kisele vode

Projara
foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

150 ml jogurta

100 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.

Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.

Projara
foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.

Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.

Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.

Prijatno!

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.