U SMESU ZA PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK I BIĆE UKUSNIJE NEGO IKAD: Mnogo je bolje nego kada stavite KISEU VODU
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

recept

U SMESU ZA PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK I BIĆE UKUSNIJE NEGO IKAD: Mnogo je bolje nego kada stavite KISEU VODU

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji

Objavljeno:

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mleko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Palačinke
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

Sastojci:

1 jaje

200 ml mleka

250 ml vode

200 gr brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja

Ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.