OVAKO NAJSTARIJE SRPKINJE PRAVE TRADICIONALNI PILAV: Meso prvo prelijte OVIM, tako će imati najbolji ŠMEK (RECEPT)
Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

preukusno!

OVAKO NAJSTARIJE SRPKINJE PRAVE TRADICIONALNI PILAV: Meso prvo prelijte OVIM, tako će imati najbolji ŠMEK (RECEPT)

Ovo je tradicionalni recept za pilav sa piletinom

Objavljeno:

Napravite ovo za ručak i cela porodica biće oduševljena!

Sastojci

  • 1 komad pileceg mesa (belo ili batak)
  • 3 soljice pirinca
  • 1 sargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • pola struka praziluka
  • 1 kolut celera
  • pola paskanata
  • malo seckanog persuna
  • ulje, vegeta, so, biber...
Pilav
foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Priprema

1. Uvek kada spremam jela sa piletinom, ja je prvo obarim, a jelo zalijem vodom u kojoj se kuvalo meso tj. supom.Dakle, u otprilike 1l vode staviti meso i obariti ga.

2. Za to vreme iseckati crni luk, sargarepu, celer i paskanat i praziluk.U serpu sipati ulje onoliko koliko je dovoljno da se oblije dno serpe, moze i malo vise po ukusu ( tako me ucila mama, ali ja volim da je masnije). Proprziti crni luk i sargarepu, pred kraj dodati praziluk, jos malo proprziti pa dodati opran pirinac i zaliti supom. Dodati i celer i paskanat, i iscepkano meso na sitnije ili krupnije, kako volite. Kada pravim sa belim mesom obicno ga iseckam na kocke, a batak uglavnom iscepkam na delove.

3.Posolite, dodajte vegetu po ukusu, pobiberite i kuvajte na laganoj vatri dok se pirinac ne skuva. Povremeno promesajte, pirinac je brzo kuvan, pazite da se ne uhvati za dno serpe. Po potrebi dodajte malo vode, treba da ima tecnosti, nikako da bude suvo pre stavljanja u rernu. Na kraju stavite i malo seckanog persuna. Ukljucite rernu da se zagreje, pa kad je pirinac kuvan stavite da se malo zapece, ne previse.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.