NEMA NIŠTA GADNIJE OD AKNI NA ZADNJICI: Doktor OTKRIO kako da ih se rešite JEDNOM ZAUVEK
Bubuljice, Foto: Printscreen/Instagram/DrSinaSkin

spas za sve

NEMA NIŠTA GADNIJE OD AKNI NA ZADNJICI: Doktor OTKRIO kako da ih se rešite JEDNOM ZAUVEK

Ovo je trajno rešenje za akne na zadnjici

Objavljeno: 19:44h

Oni koji redovno vežbaju češće su skloni takvoj vrsti akni zbog znoja i uske odeće koju nose za vreme vežbanja, ali postoji nekoliko načina kako sprečiti nastanak ovakvih neugodnih akni.

1. Pri tuširanju koristi proizvode koji sadrže benzoil peroksid

Ako želiš da iskoreniš akne na zadnjici i neugodne kvržice koje od njih nastaju kada se tuširaš ili kupaš koristi proizvode za tuširanje koji u sebi sadrže benzoil peroksid. Taj sastojak obično se koristi u proizvodima namenjenim masnoj koži sklonoj aknama. On deluje tako da sasuši i oslobodi zarobljene mrtve stanice kože i time prištići nestanu.

2. Odčepi pore salicilnom kiselinom

Začepljene pore na zadnjici najbolje ćeš odčepiti salicilnom kiselinom koja se nalazi u proizvodima koji se koriste u borbi protiv prištića. Nekoliko puta nedeljno očisti zadnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će ona odčepiti pore i dezinfikoviti ih. Zadnjica je poput kože lica, sve što deluje na prištiće na licu, delovaće i na zadnjici.

Hemoroidi, Bol, Zadnjica
foto: Profimedia

3. Koristi losion s mlečnom kiselinom

Ako misliš da nakon dobrog čišćenja mesta na kojem imte akne, kožu treba da hidrirate, u pravu su, ali nemojte koristiti obične losione. Klasični losioni će zatvoriti pore i još više ti naštetiti. Koriste losion s mlečnom kiselinom jer ona nežno uklanja mrtve stanice s kože i pomoći će ti da se rešiš kvržica od prištića.

4. Uvek se tuširaj nakon vežbanja

Priznajte da se povremeno posle treninga ne istuširate odmah, nego sedite u oznojanoj odeći iz teretane. Ova loša navika može dovesti do stvaranja prištića na zadnjici pa bi bilo najbolje da se odmah posle vežbanja istuširate.

Bonus video: Skin positivity: Savršena koža ne postoji - svako je lep na svoj način!

05:29

Skin positivity: Savršena koža ne postoji - svako je lep na svoj način!

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.