ISPLIVAO UKRAJINSKI RECEPT ZA RAFAELO KOLAČ: Sto puta je bolji od našeg, RUSI MU NE BI ODOLELI NI ZA 3 ŽIVOTA
Rafaelo kolač, Foto: Prinstcreen/Youtube/m-am Домашні Смаколики

paŽnja

ISPLIVAO UKRAJINSKI RECEPT ZA RAFAELO KOLAČ: Sto puta je bolji od našeg, RUSI MU NE BI ODOLELI NI ZA 3 ŽIVOTA

Da li ste nekada probali rafaelo kolač ali po ukrajinskom receptu?

Objavljeno:

Rafaelo kolač obožavaju sve generacije! Nema kompromisa kada je reč o ovoj poslastici i svi se bore za jedno parče, što je u ovom slučaju potpuno opravdano. U nastavku pogledajte detaljno objašnjen recept.

Priprema:

Dva jaja umutite sa 90 grama šećera. Dodajte 150 grama kisele pavlake, a onda i oko 80 grama kokosovog brašna i 120 grama maka, a potom sve umutite. Sipajte 100 grama putera pa ponovo umutite. Prosejte 120 grama brašna sa 10 grama sode bikarbone u smesu i jedan vanilin šećer, ponovo umutite. Smesu stavite u kalup prečnika 18 centimetara prethodno nauljenu. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

U drugu posudu pomešajte dva jaja, 150 grama šećera i 50 grama griza, kada sjedinite dodajte 500 mililitara mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sipajte 50 grama putera, 50 grama kokosovog brašna i 5 grama vanilinog šećera. Sjedinite, pokrijete providnom folijom i sklonite da se ohladi. Koru koju ste ispekli isecite na tri dela.

Prvi deo stavite na dno kalupa, preko jedan deo fila, a ostale dve kore izmrvite rukama. Drugu izmrvljenu koru stavite preko fila, zagladite je, i dodajte fil, isto uradite i sa trećom korom, pa ponovo stavite fil na vrh. Pokrijete providnom folijom i ostavite da se ohladi do sledećeg dana. Na vrh stavite malo bele, rendane čokolade

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.