OVO JE STARINSKI SRPSKI RECEPT ZA NAJBOLJI PILAV KOJI STE JELI DO SADA: Zbog OVAKVE PRIPREME će biti sočan i ukusan
Pilav, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Ručak

OVO JE STARINSKI SRPSKI RECEPT ZA NAJBOLJI PILAV KOJI STE JELI DO SADA: Zbog OVAKVE PRIPREME će biti sočan i ukusan

Poželjno je jesti laganu hranu što češće, jer tako naš organizam ne trpi

Objavljeno:

Ponekada su neka jednostavna jela tako dobra, i tako pogodna za one dane kada nam se ne jede neka teška hrana, za koju je pritom potrebno dosta vremena da se napravi.

Štaviše, poželjno je jesti laganu hranu što češće, jer tako naš organizam ne trpi. Možda ste primetili da vam se nakon obilnog obroka spava, a to je zbog toga što je sva energija otišla na varenje hrane, tako da vama nije ostalo dovoljno ni za obične aktivnosti.

Zbog toga je nužno jesti odabranu, zdravu hranu, koja nam ne oduzima energiju, već suprotno, dodaje nam još, tako da budemo energičniji i zdraviji.

Pilav
foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Pilav je svakako odličan izbor ukoliko želite da pojedete nešto lagano i zdravo, a da pritom ostanete siti. Postoji pogrešno mišljenje da nam je potrebno dosta hrane kako bismo se osećali sito, poenta jeste uneti hranu koja je bogata zdravim kalorijama, masnoćama i nutrijentima, koji će nahraniti naš organizam na pravi način.

Pilav sa piletinom svakako sadrži sve navedeno, pritom se lako priprema. Zapravo, svi zdravi obroci se veoma lako pripremaju, i brzo, tako da ne postoje izgovori, već samo malo dobre volje i želje da svoju ishranu dovedete u red.

Ako u skorije vreme niste pripremili pilav, onda je vreme da sledeći ručak zamiriše na piletinu i aromatične začine.

Osnovni recept

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

400 grama pilećeg belog mesa

250 grama pirinča

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

3 čena belog luka

So, vegeta, peršun i začini po ukusu

Pilav
foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Postupak pripreme:

Pileće meso isecite na komade srednje veličine, potom stavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Dok se piletina kuva, pripremite ostale sastojke.

Crni luk isecite na kockice, šargarepu oljuštite pa takodje isecite na kockice. Beli luk izgnječite.

Kuvanu piletinu izvadite iz vode, pa ostavite da se prosuši. Sada, u odgovarajućoj šerpici sipajte malo ulja, pa dodajte crni luk i šargarepu. Prodinstajte na kratko, tek toliko da luk zamiriše. Dodajte potom piletinu i pirinač, pa sve zajedno na kratko propržite, tek 1-2 minuta.

Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu, i ostavite da se sada sve fino ukuva, na umerenoj temperaturi.

Nakon nekih 20ak minuta, trebalo bi da je pirinač gotov, a znaćete da jeste ako je fino nabubrio. Nije potrebno da se raspadne, ali pazite i da ne ostane živ. Najbolje probajte pa procenite da li je okej kuvan.

Ako jeste, preručite sve u nauljenu posudu, dodajte začine po ukusu pa malo promešajte. Zapecite sada pilav još 20ak minuta u rerni, potom izvadite i poslužite dok je toplo uz neku salaticu.

Majke i snajke

01:34:58

MAJKE I SNAJKE SE04 SPECIJAL BLOK 20

(Espreso/Receptopedija.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.