OVE 3 BILJKE NE UMIRU NI KADA ZABORAVITE NA NJIH: Drže ih na RADNOM STOLU zbog JEDNE STVARI
Kaktus, Foto: Profimedia

idealne

OVE 3 BILJKE NE UMIRU NI KADA ZABORAVITE NA NJIH: Drže ih na RADNOM STOLU zbog JEDNE STVARI

Svaki prostor izgleda lepše kada je obogaćen zelenim biljkama

Objavljeno:

Vaš kancelarijski život se najverovatnije sastoji od mnogo obaveza. Često zaboravite da ručate, a završavate posao u ćebetu jer je napolju već mrak, dok je u vašoj kancelariji prilično hladno.

Ali, to ne znači da ne možete da unesete i malo života u vaš poslovni prostor. Svaki prostor izgleda lepše kada je obogaćen zelenim biljkama. Predlažemo da odaberete one koje ne zahtevaju mnogo brige i održavanja i napredovaće na vašem radnom stolu, čak i kada zaboravite na njih.

Kaktusi

Botanička bašta, Jevremovac, Kaktus
foto: Stefan Kojić

Ako ste početnik u gajenju biljka, kupite kaktus. Ove male bodljikave biljke uspevaju na prirodnom svetlu i treba samo da ih zalijete jednom nedeljno tokom proleća i leta, a svake tri nedelje tokom jeseni i zime. Veoma su dekorativne i ulepšaće vaš radni sto u kancelariji.

Zeleni ljiljan

Spatifilum
foto: Printscreen YouTube/BAUHAUS Hrvatska

Vrlo je pogodna za neiskusne, jer ne traži veliku negu. Idealna je i kao kancelarijska biljka, jer podnosi neredovno zalivanje. Raste skoro svuda i veoma je dekorativna sa svojim zelenim ili zeleno-belo šatiranim listovima. Ova biljka zahteva vrlo malo svetla, tako da će napredovati čak i ako imate tamnu, bez prozora kancelariju.

Drvo novca

Drvo novca, Krasula, Biljka
foto: Printscreen Youtube/Moj svet biljaka

Ove biljke zahtevaju samo svetlo srednjeg inteziteta nekoliko sati na dan, tako da mogu da prežive na bilo kom mestu u kancelariji. Drvo novca ne zahteva zalivanje, jer miruje od oktobra do aprila. Biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Drvo novca je dekorativna biljka, a legenda kaže da donosi novac i smatramo da je ona idealna za vaš kancelarisjski prostor.

OVE BILJKE SADRŽE KVERCITIN, UBLAŽAVAJU ALERGIJU I ČISTE ORGANIZAM Travar za Kurir: U ovom stanju je najbolje da se konzumiraju:

01:07

OVE BILJKE SADRŽE KVERCITIN, UBLAŽAVAJU ALERGIJU I ČISTE ORGANIZAM Travar za Kurir: U ovom stanju je najbolje da se konzumiraju

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.