TORTA DOSTOJNA VELIKIH OSVAJAČA, OVAKO SU JE PRAVILI NA DVOROVIMA: Specijalan RECEPT za KORE se i dan danas koristi
Napoleon torta, Foto: Cookrate - Srpski / Printscreen/ Youtube

dostojno imperatora

TORTA DOSTOJNA VELIKIH OSVAJAČA, OVAKO SU JE PRAVILI NA DVOROVIMA: Specijalan RECEPT za KORE se i dan danas koristi

Najukusnija kremasta torta dostojna careva, probajte je

Objavljeno:

Napoleon torta može da se napravi na nekoliko načina, a postoji i slana verzija. Lakša priprema je ona bez pečenja, ali kada probate ovu jednostavno nećete moći da joj odolite.

Ređaju se slojevi hrskave kore, a preko ide kremasti fil koji podseća na onaj koji se koristi za krempite. Ova torta je toliko jednostavna, a ipak nezaboravna.

Napoleon torta, Torta
foto: Cookrate - Srpski / Printscreen/ Youtube

Sastojci:

Za fil:

  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 3 kašike brašna
  • 100 g putera
  • 700 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 450 g brašna
  • 100 g šećera
  • 25 g putera
Napoleon torta, Torta
foto: Cookrate - Srpski / Printscreen/ Youtube

Priprema:

  1. Fil: U jaja dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i 3 kašike mleka. Umutite. Kada smesa postane glatka sipajte preostalo mleko, pa promešajte. Kuvajte dok smesa ne postane gusta, uz neprestano mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temeperaturi. Puter penasto umutite, pa dodajte u fil i dobro sjedinite mikserom.
  2. Kora: U jaja dodajte šećer i so, pa umutite. Dodajte puter i nastavite da mutite, a zatim sipajte prašak za pecivo. Promšajte i postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odmori. Pospite testo brašno, pa isecite na 9 delova. Svaki razvucite što je tanje moguće (ne mora da bude pravilan oblik). Ispecite u suvom tiganju, svaku stranu po 2 minuta. Izvadite, pa preko stavite neku okruglu posudu i isecite višak testa kako bi dobili pravilan oblik kruga. Ostatak testa izblendirajte.
  3. Ređanje: Na tanjir namažite malo fila i stavite prvu koru. Premažite filom, pa opet kora i tako dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju premažite filom celu tortu i pospite izmrvljenim testom i vrh i ivice. Stavite u frižider na 6-7 sati.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.