NA NEBU JE 6 PLANETA UPRAVO RETROGRADNO, A TO ZNAČI SAMO JEDNO: Kakvu KATAKLIZMU bi trebalo da očekuje VAŠ ZODIJAK?
Planete, Foto: Profimedia

retro astro

NA NEBU JE 6 PLANETA UPRAVO RETROGRADNO, A TO ZNAČI SAMO JEDNO: Kakvu KATAKLIZMU bi trebalo da očekuje VAŠ ZODIJAK?

Svima je ovaj period izuzetno naporan zbog silnih planeta koje se kreću retrogradno

Objavljeno:

Retrogradne planete oličavaju period ličnih i duhovnih transformacija. U zavisnosti od toga gde se nalaze u karti, one nam pokazuju gde treba da napravimo korak unazad i analiziramo teme koje se odnose na priču u našoj natalnoj karti.

Kada planete postanu retrogradne, ohrabreni smo da rastemo, isceljujemo i otkrivamo svoju unutrašnju moć.

Između maja 2023. i januara 2024. čak 6 planeta je retrogradno: Merkur, Venera, Saturn, Uran, Pluton i Neptun, a uskoro i Jupiter.

Merkur, Planeta, Svemir, Kosmos, Astronomija, Astrologija, Retrogradni Merkur
foto: Profimedia

1. Retrogradni Pluton u Jarcu i Vololiji: od 1. maja 2023. do 10. oktobra 2023. godine

Kada je Pluton retrogradan, neki ljudi mogu postati uplašeni kada se to dogodi. Pluton je mistična i transformativna planeta koja svake godine ide retrogradno po 6 meseci. Pluton donosi promene na kolektivnom nivou. Pluton u Jarcu fokusiran je na posao i politiku, a u Vodoliji će se više baviti zajednicom i tehnološkim napretkom, pokrenće promene koje će koristiti kolektivu. Pluton donosi preokrete, ali naučićemo da sebe posmatramo drugačije i samopouzdanije kada prođemo kroz iskušenja u tami i otkrijemo svoju svetlost. Ovu energiju će najviše osetiti kardinalni znaci kasnog stepena (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i fiksni znaci ranog stepena (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija).

2. Retrogradni Saturn u Ribama: od 17. juna 2023. do 4. novembra 2023. godine

Retrogradni Saturn se dešava svake godine i traje šest meseci. Ove godine, Saturn je ušao u znak Riba, pokazujući nam kako da prevaziđemo svoje emocije, da se ne plašimo odgovornosti i otkrijemo svoje ambicije. Kada Saturn postane retrogradan, od nas se traži da razmislimo o našem odnosu prema moći i autoritetu. Saturn želi da radimo stvari na pravi način i da budemo iskreniji. Podstaknuti smo da razvijemo bolji odnos sa starijima i da se efikasnije nosimo sa odgovornošću. Saturn želi da se otrgnemo od vlasti koju prošlost može imati nad nama kako bismo postali nezavisniji i hrabriji. Vodeni znaci (Ribe, Rak i Škorpija) i vazdušni znaci će najviše osetiti ovu energiju.

Retrogradni Merkur
foto: profimedia

3. Retrogradni Neptun u Ribama: od 30. juna 2023. do 6. decembra 2023. godine

Retrogradni tranziti Neptuna se dešavaju svake godine i traju od pet do šest meseci. Neptunu je udobno u znaku Riba jer je suvladar znaka. Stvari postaju maglovite sa tranzitom Neptuna i ponekad se stvari mogu sakriti. Kada je Neptun retrogradan, ovaj period se odnosi na učenje kako da se otkrije istina i da se razlikuje šta je stvarno, a šta nije. Odnosi koji su zasnovani na lažima biće razotkriveni tokom ovog tranzita, posebno sa Saturnom u istom znaku i Merkurom koji je u opoziciji sa Neptunom. To je period iskrenosti, prihvatanja i skidanja naših ružičastih naočara. Vidimo stvari kakve jesu kada je Neptun retrogradan, tako da možemo da revidiramo i pregledamo pre nego što planeta krene direktno. To je vreme kada doživljavamo svoje ponovno buđenje. Tu energiju će najviše osetiti vodeni i vazdušni znaci.

4. Retrogradna Venera u Lavu: od 22. jula 2023. do 3. septembra 2023. godine

Ovaj tranzit se ne dešava tako često kao ostali, retrogradno ide samo svakih 18 meseci. Ali trenutno je Venera retrogradna u Lavu i to će uticati na dinamiku odnosa do oktobra ove godine. Kada je Venera retrogradna, možda ćemo morati da uradimo neki duboki rad i isceljenje u odnosima, a to uključuje i onu koju imamo sa samim sobom. Za kreativne ljude, Venera želi da budete iskreni u onome što radite i da ponovo raspalite ljubav koju imate prema svojim projektima. Venera želi da više cenimo sebe, pogotovo što je u znaku Lava, planete kojom vlada Sunce. To je podsetnik da se ne zadovoljavate manje u vezama i da volite bezuslovno. Venera želi da zapamtimo da sebe stavimo na prvo mesto i da budemo marljiviji o tome kome dajemo svoju ljubav. Upravo sada, znaci Vodolije i Lava će najviše osetiti ovu energiju zajedno sa Škorpijama, Vagama i Bikom, dva poslednja kojima vlada ova retrogradna planeta. Vatreni znaci - Ovan i Strelac doživeće neke promene u svojim romantičnim životima ili kreativnim potragama.

Retrogradni Merkur
foto: Profimedia

5. Retrogradni Merkur u Devici: 23. avgust 2023. - 15. septembar 2023. godine

Retrogradni Merkur je najozloglašenija planeta koja se obično spominje kada se govori o retrogradnosti. Kada je Merkur retrogradan, obično je nekoliko nedelja vezan za neki haos i poremećaje. Merkur može biti dosadan kada je retrogradan jer moramo biti posebno pažljivi o tome šta potpisujemo, šta podnosimo i kako planiramo vreme putovanja. Očekujte velika kašnjenja i gledajte na ovo kao na period uređivanja jer ponekad posao mora da se ponovi. Glavni lek je da budete tačni i dobro organizovani. Ranije buđenje, planiranje i bolji izgled mogu pomoći vašem raspoloženju. Kada je Merkur retrogradan, Blizanci i Device će to najviše osetiti jer je to njihov vladar karte. Trenutno, su Bik, Devica, Jarac, Blizanci, Devica, Strelac i Ribe pod uticajem .

6. Retrogradni Uran u Biku: od 28. avgusta 2023. do 17. januara 2024. godine

Retrogradni Uran obično traje pet meseci, što se dešava svake godine. Uran je transformativan, iznenađujući i uživa u stvaranju nekih poremećaja. Retrogradni Uran nije nužno negativan, ali može biti uznemirujuć zbog brzih i neočekivanih promena koje ovaj tranzit može doneti. Ali, za one koji su pogođeni, najbolje je da se opustite i posmatrate ovaj tranzit kao vožnju rolerkosterom. Ostanite na mestu dok se vožnja ne završi da biste mogli da pređete na sledeću fazu. Što više želimo da se borimo protiv promena, to može biti teže da ih prihvatimo. Uran voli da podstiče ljude da budu otvoreniji za nove ideje, upoznaju nove prijatelje koji nas inspirišu i prihvate hobije kojih smo se možda previše plašili. Bik, Jarac, Devica, Škorpija, Lav, Vodolija – ovi znakovi će biti posebno pogođeni retrogradnim Uranom, jer će ih dovesti u sukob sa svojom filozofijom.

7. Retrogradni Jupiter u Biku: od 4. septembra 2023. do 30. decembra 2023. godine

Jupiter u Biku ide retrogradno na nekoliko meseci, utičući na našu ideologiju, naš sistem vrednosti i naš odnos sa samim sobom. Jesmo li se počastili? Da li se osećamo uvereni u svoja dostignuća? Jupiterova retrogradnost će pokrenuti neki pravac u nama jer će aspektovati Merkur i Saturn. To je vreme kontemplacije, iskrenosti i planiranja. Postoji potencijal za ljubav i rast jer je Jupiterov vladar sada Venera. Možemo videti kako možemo doneti više ljubavi i brige sebi i odnosima u našim životima. Bik, Lav, Škorpija, Vodolija, Jarac I Devica će osetiti ovu energiju.

NA OVAJ ZNAK ĆE RETROGRADNI MERKUR IMATI NAJVEĆI UTICAJ:

08:06

NA OVAJ ZNAK ĆE RETROGRADNI MERKUR IMATI NAJVEĆI UTICAJ:

(Espreso/ Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.