ZA OVU ČOKOLADNU TORTU JE OSMIŠLJEN NAJBOLJI RECEPT DO SADA: Nema koje ne voli, a SRBI će odlepiti kada je PROBAJU
Čokoladna torta, Foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

mekana kao dusa

ZA OVU ČOKOLADNU TORTU JE OSMIŠLJEN NAJBOLJI RECEPT DO SADA: Nema koje ne voli, a SRBI će odlepiti kada je PROBAJU

Fil umutite sutradan da omekša, pa premažite celu tortu

Objavljeno:

Ovo je najlepša čokoladna torta za koju je napisan recept, a za njene kore vam nije potreban nikakav preliv, jer su neverovatno mekane. Raskošan fil sa 2 vrste čokolade je ono što ovu tortu čini poptuno neodoljivom.

Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, a ko nije, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer smo sigurni da ćete uživati.

Sastojci:

Čokoladna torta
foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

Za kore:

12 jaja

6 kašike šećera

6 kašika brašna

4 kašike kakaoa

4 kašike mlevenih lešnika

220 ml ulja

Za fil:

1 l mleka

4 kašike šećera

160 g pudinga od čokolade

125 g čokolade za kuvanje

250 g putera

400 g eurokrema

čokoladna torta
foto: Printscreen/ YOUTUBE/GESUND UND SCHNELL

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa 6 belanaca umutite sa 3 kašike šećera u čvrst šne. Postepeno dodajte 6 žumanaca i nastavite da mutite, pa sipajte 110 ml ulja. Sjedinite mikserom i dodajte 3 kašike prosejanog brašna i 2 kašike kakaoa, kao i 2 kašike mlevenih lešnika. Lagano sjedinite i sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrajenoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite i drugu koru. Ostavite da se potpuno ohlade.

Puding pomešajte sa 300 ml mleka, tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko i šećer, pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i umutite. Zatim dodajte i eurokrem, pa sjedintie mikserom.

Kore presecite po dužini na pola, tako da dobijete četiri tanke korice. Prvu koru premažite filom, stavite drugu koru, premažite filom, pa stavite treću koru i premažite filom. Na kraju stavite i čevrtu koru, pa tortu stavite u frižider da se stegne, kao i fil. Sutradan fil umutite da omekša, pa premažite celu tortu.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.