PRIPREMA NI LAKA NI BRZA, A DOMAĆICE SAMO ŠTO SE NE POTUKU OKO RECEPTA: Ova TORTA je osvojila CEO BALKAN (RECEPT)
Grčka torta, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

uz malo truda

PRIPREMA NI LAKA NI BRZA, A DOMAĆICE SAMO ŠTO SE NE POTUKU OKO RECEPTA: Ova TORTA je osvojila CEO BALKAN (RECEPT)

Svi volimo dobru hranu, kvalitetne slatkiše, i zbog toga ne treba sve uvek da bude na brzinu

Objavljeno:

Što je brzo to je i kuso? Ne uvek, ali ponekad - da. Stvari u koje više uložimo trud više cenimo, a tu spada i hrana, pogotovo dobri slatkiši, kao što je torta.

Grčka torta je jedna od onih raskošnih torti za koje se svaka kora peče posebno, a zašto da ne? Nekada možemo da uložimo vreme u nešto što će posle biti čist hedonizam. Evo ga najbolji recept za Grčku tortu:

Sastojci:

Za kore

  • 15 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevene plazme
  • 15 belanaca
Grčka torta
foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Za fil

  • 300 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g oraha ili lešnika
  • 250 g lomljenog plazma keksa
  • 250 g mlečne čokolade
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike gustina
  • 750 ml mleka
Grčka torta
foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Za dekoraciju

  • čokoladice
  • keks
  • 2 šlaga sa ukusom vanile

Priprema:

  1. Najpre treba spremiti tri kore. Svaka kora treba da sadrži 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike mlevene plazme. Pleh 35 x 23 obložite papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 180 stepeni.Prvo umutite belanca, dodajte šećer i dobro izmutite. Ručno polako umešajte brašno i keks. Korice su nežne zato ih pecite 10 minuta i ostavite na papiru dok se ne ohlade.
  2. Za to vreme pripremite fil. Žumanca i šećer malo umutite, pa ručno muteći dodajte brašno, gustin i 200 ml mleka. Ostatak mleka neka provri i tada mu dodajte smesu i na laganoj vatri mešajte dok se dobro ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se prohladi.
  3. Omekšali margarin izmutite sa šećerom u prahu i postepeno dodajte ohlađenom filu muteći neprestano. Keks, lešnike i čokoladu dodajte na kraju.
  4. Filujte prvu koricu, prklopite drugom, nafilujte, stavite treću, pa nafilujte tortu odozgo i sa strane, celu. Stavite je u frižider na dva sata da se sve stegne, te je ukrasite šlagom i čokoladicama po želji.

KRISTIJAN JE NEPONOVLJIV: Golubović napravio Kristini iznenađenje za rođendan koje će pamtiti! Doveo trubače, tu je i TORTA:

01:26

KRISTIJAN JE NEPONOVLJIV: Golubović napravio Kristini iznenađenje za rođendan koje će pamtiti! Doveo trubače, tu je i TORTA!

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.