OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA JAJE NA OKO DO SADA IZMIŠLJEN: Zaludeo je ceo internet, ljudi samo ovako spremaju (VIDEO)
Jaje na oko, Foto: Profimedia

recept

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA JAJE NA OKO DO SADA IZMIŠLJEN: Zaludeo je ceo internet, ljudi samo ovako spremaju (VIDEO)

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri

Objavljeno:

Ideja za poseban doručak koji pomalo miriše na Grčku, a pomalo na Meksiko, potekla je od blogerke i influenserke Grejs Elkus, koja je sa svojim receptom čak završila na „Dobro jutro Ameriko“, ali ne samo zato što je recept zabavan, već i zato što je njen video pečenja jaja prekrivenih fetom prikupio više od 34 miliona pregleda na društvenim mrežama.

Grejs Elkus je testirala recept na različite načine, dodajući različite sastojke dok peče jaja, od pesta do ljute salse, a njeni pratioci su je u komentarima bombardovali predlozima sireva koji bi mogli da se koriste i u ovom receptu, od rendanog čedara, parmezana, mocarele i slično.

Jaje na oko
foto: Profimedia

Sastojci:

-1 jaje

-50 g fete

-1 kašika maslinovog ulja

-sveže mleveni biber

-začini i začinsko bilje po želji

-mala tortilja ili tost

-povrće po želji

Priprema:

Izmrviti fetu u činiji. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Fetu rasporedite u krug sa rupom u sredini i čim počne da se topi dodajte jaje u sredinu.

Pospite biberom i začinima po želji. Pokrijte tiganj, smanjite vatru i ostavite da se kratko kuva.

Pazite da se žumance ne ispeče skroz, već da ostane tečno, ali i da feta ne izgori. Kada se belance stegne, a žumance je još uvek tečno, sve stavite na tost ili tortilju koju ste kratko zagrejali i premazali humusom ili drugim namazom po želji.

Po želji dodajte sveže povrće i začinsko bilje i spojite obe strane tortilje tako da se žumance raspadne i iscuri kao sos. Ne solite jaja zbog fete.

@graceelkus 5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry ? Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos ? Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta ♬ Midnight City - M83

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Aktivni.si)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.