NAPRAVITE NEODOLJIVO SOČNE POKOVANE TIKVICE: Recept je NIKAD LAKŠI, a ukus obara sa nogu
Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

prste da poližeš

NAPRAVITE NEODOLJIVO SOČNE POKOVANE TIKVICE: Recept je NIKAD LAKŠI, a ukus obara sa nogu

Tokom letnjih meseci, tikvice postaju izuzetno popularan sastojak za pripremu raznolikih obroka

Objavljeno:

Bez obzira da li se radi o ručku, večeri ili doručku, brzo možete stvoriti ukusan obrok za samo nekoliko minuta. Ono što čini tikvice posebnim je i njihova sposobnost da se harmonično kombinuju sa raznim sastojcima koji često već postoje u frižideru, što dodatno pojačava njihov ukus.

Jedno od omiljenih jela koje se priprema sa tikvicama su pohovane tikvice. Iz njih možete stvoriti ukusne "šnicle" ili pljeskavice, koje nisu samo ukusne, već i relativno niskokalorične. Međutim, mnoge domaćice su se suočavale sa problemom da pohovane tikvice često ispadnu suve pri tradicionalnoj pripremi. Kako biste uživali u sočnim pohovanim tikvicama, ključno je primeniti nešto drugačiju tehniku pripreme.

Pohovane tikvice
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Prva tajna je u tome da tikvice oljuštite, izrendate, a potom ih ostavite u frižideru oko sat vremena kako bi ispustile višak vode. Kada ih izvadite, dobro ih procedite kako biste uklonili višak tečnosti. Umešajte dva umućena jaja, so i biber u smesu, kako biste stvorili sočne ćuftice. Kako biste smanjili masnoću, pohovane tikvice nakon prženja stavite na papirne ubruse.

Dok su tikvice još tople, preko njih možete posuti rendani mekani sir koji se odlično slaže sa ovim jelom. Na taj način, dobijate jednostavan obrok sa svega tri sastojka.

Sastojci:

2 tikvice srednje veličine

1/2 šolje brašna

2 jaja, umućena

1/2 šolje rendanog parmezana (opciono)

so i biber po ukusu

ulje za prženje

Pohovane tikvice
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

1. Operite tikvice, uklonite krajeve i oljuštite ih. Izrendajte tikvice krupnije. 2. Stavite rendane tikvice u cediljku ili sito i ostavite da se cede nekoliko minuta. Zatim ih dobro iscedite kako biste uklonili višak tečnosti. 3. U velikoj posudi, pomešajte rendane tikvice, brašno, umućena jaja, i rendani parmezan (ako ga koristite). Posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. 4. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Pazite da tiganj bude dovoljno pokriven uljem (oko pola centimetra dubine). 5. Kašikom vadite smesu sa tikvicama i pažljivo je stavljajte u zagrejano ulje u tiganju. Poravnajte smesu i lagano je pritisnite kašikom. Pržite tikvice sa jedne strane oko 2-3 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Okrenite ih i pržite sa druge strane još 2-3 minuta. 6. Izvadite tikvice iz tiganja koristeći cediljku ili kuhinjske hvataljke i stavite ih na tanjir obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak ulja. 7. Ponovite postupak sa preostalom smesom, dodajući ulje po potrebi i vodeći računa da tiganj ne pregreje.

Majke i snajke

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.