OVAKVE PUNJENE OPANKE DO SAD NISTE PROBALI: ORIGINAL SRPSKI recept za kojim su STRANCI POLUDELI
Punjene paprike, Foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

recept

OVAKVE PUNJENE OPANKE DO SAD NISTE PROBALI: ORIGINAL SRPSKI recept za kojim su STRANCI POLUDELI

Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima.

Objavljeno: 10:42h

Srpska kuhinja mešavina je aromatična i prepuna brojnih specijaliteta. Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima.

Jedan od specijaliteta su punjeni opanci spoj tradicije i modernog, lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu, ali zato osvaja ukusom koji se dugo pamti.

Sastojci:

6 mesnatih paprika ili babura

2 jaja

100 g mlevenog mesa

100 g belog sira

50 g kačkavalja

prstohvat soli, bibera i peršuna

6 kriški paradajza (može i ne mora)

malo ulja

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli pa premazati paprike sa spoljašnje strane i poređati ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja, dodajte začine, beli sir i mleveno meso koje ste prethodno kratko propržili na malo ulja. Sve izmešati i ovim nadevom puniti paprike. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati fina korica posuti narendani kačkavalj i vratiti u rernu koliko da se sir istopi. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku. Ukoliko ne volite pečeni paradajz možete preskočiti ovaj korak. Prijatno!

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.