SRBI SU SE DAVILI U OVOM JELU, A ONDA JE SKROZ ZABORAVLJENO: Donismo original recept za PUNJENE OPANKE
Žena kuva, Foto: Profimedia / Sam Edwards / Caia Image /

UKUSNO JE

SRBI SU SE DAVILI U OVOM JELU, A ONDA JE SKROZ ZABORAVLJENO: Donismo original recept za PUNJENE OPANKE

Poklanjamo recept za ovo jelo neobičnog imena

Objavljeno:

Srpska kuhinja mešavina je aromatična i prepuna brojnih specijaliteta. Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima.

Jedan od specijaliteta su punjeni opanci spoj tradicije i modernog, lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu, ali zato osvaja ukusom koji se dugo pamti.

Poklanjamo recept za ovo jelo neobičnog imena.

Sastojci:

6 mesnatih paprika ili babura

2 jaja

100 g mlevenog mesa

100 g belog sira

50 g kačkavalja

prstohvat soli, bibera i peršuna

6 kriški paradajza (može i ne mora)

malo ulja

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli pa premazati paprike sa spoljašnje strane i poređati ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja, dodajte začine, beli sir i mleveno meso koje ste prethodno kratko propržili na malo ulja. Sve izmešati i ovim nadevom puniti paprike. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati fina korica posuti narendani kačkavalj i vratiti u rernu koliko da se sir istopi. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku. Ukoliko ne volite pečeni paradajz možete preskočiti ovaj korak.

Prijatno!

Bonus video

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.