PROVERITE KOJA JE VAŠA DUHOVNA ŽIVOTINJA PO HOROSKOPSKOM ZNAKU: Da li ste SLABIĆ ili neka JAKA LIČNOST
Horoskop, Foto: Profimedia

astro

PROVERITE KOJA JE VAŠA DUHOVNA ŽIVOTINJA PO HOROSKOPSKOM ZNAKU: Da li ste SLABIĆ ili neka JAKA LIČNOST

Veruje se da je svaki horoskopski znak povezan sa duhovnom životinjom koja im donosi sreću i odražava njihove osnovne karakteristike i temperament

Objavljeno:

Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju. Neki stručnjaci će čak radije upoređivati znake Zodijaka sa pridruženim životinjama, a mnogi ističu da Zodijak, u slobodnom prevodu sa grčkog jezika sa kojeg potiče, zapravo znači izrezbarenu životinjsku figuru.

Veruje se da je svaki horoskopski znak povezan sa duhovnom životinjom koja im donosi sreću i odražava njihove osnovne karakteristike i temperament, piše LifestileAsia.

Horoskop
foto: Cigdem Simsek / Panthermedia / Profimedia

Ovan — jastreb Snažan, nezavisan, poletan i izuzetno ambiciozan, vatreni Ovan savršeno se slaže sa sličnim kvalitetima jastreba. Veoma su samouvereni, iako pomalo nestrpljivi u poslu. Ovaj znak je pod uticajem planete Mars, koja simbolizuje strast i ambiciju. Stoga su rođeni vođe, a jastreb oličava slične kvalitete.

Bik — medved Ovaj zemaljski znak pokreće Venera, koja predstavlja ljubav i novac. Oni vole sve luksuzno i ponekad ih doživljavaju kao veoma tvrdoglave. Medved personifikuje ove kvalitete i označava fizičku i mentalnu snagu, što je opet tipičan atribut Bika.

Blizanci — leptir Prikladno nazvan „društveni leptir“ Zodijaka, ovim ljubaznim, nemilosrdno inovativnim i pozitivnim vazdušnim znakom vlada planeta komunikacije Merkur i obeležen je simbolom Blizanaca. Leptir je njegova savršena duhovna životinja jer je lagan, šaren i uvek leprša okolo da bi započeo nove poduhvate ili bio deo njih.

Rak – los Ovaj četvrti znak zodijaka je pod uticajem vodene stihije i smatra se izuzetno osetljivim, ali i dalekim i ćudljivim. Znak pokreće Mesec, a njegova duhovna životinja je los. Rakovi su prilično neuhvatljivi i stidljivi da pokažu svoje prave boje. Više vole da se povuku u svoju školjku kako bi izbegli neprijatne situacije. Međutim, oni snažno drže do ljudi za koje su vezani.

Horoskop
foto: Peachaya Tanomsup / Panthermedia / Profimedia

Lav — lav Koja duhovna životinja može bolje da predstavi ovaj vatreni znak od sopstvenog simbola? Lavova duhovna životinja je lav, a zver internalizuje duh ovog znaka. Pod vladavinom Sunca, Lavovi su ambiciozni, žestoko zaštitnički nastrojeni, popularni, vladari u svakom pogledu, velikodušni i imaju srce pogodno za kralja. Loša strana posedovanja ovih atributa je da osobe koje pripadaju ovom znaku pojedinci vide kao pomalo narcisoidne, ali su zapravo topli i vole da daju i privlače pažnju gde god da stignu.

Devica — lisica Oštra, okretna i uporna, lisica je povezana sa osobinama najpametnije životinje u šumi. Zemljani znak Device je pod uticajem planete Merkur. Poznato je da prikupljaju informacije i koriste ih za sopstveno boljitak. Dobro prilagođeni životu u materijalnom svetu, ukorenjeni su u svojim verovanjima, ali veoma prilagodljivi, nestalni su kao lisica.

Vaga — labud Elegantan, lep i podjednako sujetan, inteligentan, šarmantan i društven vazdušni znak Vaga bi se po mnogo čemu mogao uporediti sa labudom. Vage su poznavaoci lepote jer njima dominira planeta Venera koja utiče na lepotu i bogatstvo. Vole da budu voljeni i cenjeni i takođe su prilično popularni.

Škorpija — zmija Ovaj vodeni znak mnogi često pogrešno shvataju i percipiraju kao užasan, osvetoljubiv i opasan. Ali to nije slučaj, jer njihov duboki emocionalni način razmišljanja nije za svakoga. Poznato da je veoma pronicljiv i oprezan prema ljudima oko sebe, ovaj vodeni znak najbolje bi mogao da predstavlja zmija. Oni dele slične kvalitete i nežni su i egocentrični, ali i osvetoljubivi ako situacija to zahteva. Ovaj znak je pod uticajem planete Pluton, koja se bavi destrukcijom i regeneracijom, a to su neke sposobnosti koje Škorpije dele sa svojom duhovnom zmijom.

Horoskop
foto: Paolo Gallo Modena P.IVA 11478570010 / Panthermedia / Profimedia

Strelac - crvena panda On je slobodan duh i avanturista. Ovim poslednjim vatrenim znakom u Zodijaku vlada Jupiter, planeta istraživanja. Promenljiv znak uvek želi da nauči nove stvari, jer onima koji mu pripadaju često dosadi rutina. Crvena panda je duhovna životinja za Strelce jer dele slična osećanja kada je u pitanju njihova suštinska priroda. Dopadljiv, sa zaraznom energijom i dovoljno pametan da preživi u nepovoljnim okolnostima, iako pomalo nedosledan u svom ponašanju, Strelac ispoljava upravo te kvalitete. asprenosi Avaz.

Jarac — vuk Poslednjim zemaljskim znakom Jarca vlada planeta Saturn, koja poseban akcenat stavlja na poštovanje pravila i propisa u životu. Slično svom duhovnom životinjskom pandanu, ovaj fiksni znak luta u čoporima, pridaje veliku važnost porodici, pravilima i poznato je da je čvrst u svojim odlukama. Sa druge strane, Jarac je pomalo krut i često se doživljava kao previše dosadan zbog svog interesovanja da se drži rutine.

Vodolija — zec Ovim poslednjim vazdušnim znacima u sistemu zodijaka Vodolije vlada planeta Neptun. Traži revoluciju u svakom smislu postojanja. Duhoviti zečevi savršeno oličavaju ove kvalitete. Poput zečeva, čini se da su Vodolije deo svog okruženja, ali odvojene na nekim nivoima, uvek razmišljajući o novom putovanju na koje bi krenuli.

Riba — riba Poslednji horoskopski znak je vodeni znak, i sasvim prikladno, najbolja duhovna životinja za to je riba, kao i njen simbol.

Maštovit, odsečen od stvarnosti i veoma kreativan, ovaj znak je najmirniji i najmeditativniji od svih. Ribe odišu duhovnom energijom i smirenošću, što je upravo ono što predstavlja ličnost Ribe, piše 24.hr.

01:49

KAD SE SPOJE ASTROLOGIJA I RELIGIJA! Osveštana državna zgrada gde se sudilo Draži, astronumerolog proverio ENERGIJU nakon molitve

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.