OVO JE KOLAČ SIROMAŠNIH, A KRALJEVSKOG UKUSA: Pojavio se u Jugi 60ih i od tada ga TAMANITE (RECEPT)
Koh od 4 jaja, Foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze

za svačiji džep

OVO JE KOLAČ SIROMAŠNIH, A KRALJEVSKOG UKUSA: Pojavio se u Jugi 60ih i od tada ga TAMANITE (RECEPT)

Ovaj recept ima obrt od tradicionalnog, umesto griza ide najukusniji srpski keks - plazma

Objavljeno:

Nema koje dete ili odrastao čovek ne voli plazma keks. A jedan od omiljenih kašastih kolača iz detinjstva nam je upravo koh. Zašto ne bismo spojili lepo i korisno i spremili koh sa plazmom i 4 jaja.

Od ovog koha nema boljeg i ukusnijeg. Ako želite uvek možete spremiti i starinski koh od griza.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 800 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml mleka
  • 100 g griza
  • 200 g plazma keksa
Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema

  1. Pomešati brašno, keks, griz i prašak za pecivo. Izmutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko. Na kraju dodati suve sastojke i sve lepo izmešati da se sjedini.
  2. Podmazati okrugli kalup, ili tepsiju pa izručiti izmućenu smesu. Staviti da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni.
  3. Za to vreme u šerpu sipati mleko i šećer i staviti na tihoj vatri da se zagreva i istopi šećer. Kada se šećer istopi isključiti ringle pa umešati slatku pavlaku.
  4. Pečenu koru izbockati viljuškom pa preliti prelivom. Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider najbolje do sutra.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/ Pametnica.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.