ZBOG OVAKVIH RUSKIH KAPA, SRBI ĆE JOŠ VIŠE ZAVOLETI RUSIJU: Krenuće vam voda na usta kad vidite, UKUS JE BOLI GLAVA
Ruske kape, Foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

paŽnja

ZBOG OVAKVIH RUSKIH KAPA, SRBI ĆE JOŠ VIŠE ZAVOLETI RUSIJU: Krenuće vam voda na usta kad vidite, UKUS JE BOLI GLAVA

Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade

Objavljeno:

OTREBNO JE

6 jaja, 11 kašika šećera, 16 kašika brašna, kašika kakaoa, prašak za pecivo, 0,6 dl ulja, 5,5 dl mleka, margarin, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa, 100 g čokolade za testo

ZA GLAZURU 0,1 dl mleka, 0,1 ulja i 100 g čokolade

PRIPREMA

Ruske kape
foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka.

Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Trpeza.alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.