ŽENE U MENOPAUZI NIKAKO NE BI TREBALO DA PRAKTIKUJU OVU DIJETU: Ceo SVET je poludeo za njom, ali NIJE ZA NJIH
Žena izbegava dijetu, Foto: Profimedia

izbegavajte

ŽENE U MENOPAUZI NIKAKO NE BI TREBALO DA PRAKTIKUJU OVU DIJETU: Ceo SVET je poludeo za njom, ali NIJE ZA NJIH

Znamo da dame imaju tendeciju lakše da skupljaju kilograme u menopauzi, ali to ne znači da treba baš bilo kako da ih kontrolišu

Objavljeno:

U svetu je autofagija već uveliko rasprostranjena, mnogi ljudi pišu studije i aktivno se bave ovim načinom ishrane koji zapravo vremenski ograničava "prozor"! u kome biste smeli da konzumirate hranu.

Idealno, u tom periodu bi trebalo da jedete što zdravije, ali tehnički možete jesti bilo šta, a ostatak perioda bi trebalo da izbegavate hranu. Dr Majkl Mozli, je otkrio da je najefikasnije primenjivanje autofagije vremenskim ograniče njem 16/8, što u suštini znači da hranu možete konzumirati samo tokom period a od 8 sati, dok ostalih 16 gladujete.

Green fit biljne kapi, Kilogrami, Mršavljenje, Višak kilograma
foto: Profimedia

Evo u čemu je stvar, mnooge žene u menopauzi su počele da se javljaju sa problemom da nisu izgubile ni gram, koliko god se trudile, a da im se salo samo go,mila od ulaska u menopauzu. Pokrenula se i polemika oko toga da li je ovakav način ishrane efikasan samo za muškarce.

Ispostavilo se, da je ovaj način ishrane - autofagija sa vremenskim ograničenjem 16/8 previše restriktivna za žene u menopauzi, i stručnjaci savetuju prelazak na održiviji način ishrane, jedan je izjavio da je autofagija u redu, ali umesto primenjivanja tehnike 16/8, vremensko ograničenje treba pomeriti na 14/10.

To u prevodu znači, da žene u menopauzi mogu praktikovati autofagiju sa prozorom od 10 sati za konzumiranje hrane, dok će ostaloih 14 "gladovatI".

LAVLJA DIJETA:

01:06

LAVLJA DIJETA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.