SVI BI DA SKINU SALO SA STOMAKA A I DALJE RADE OVU STVAR: Nema veze sa DIJETOM ili TRENINGOM, mnogo je prostije
Salo na stomaku, Foto: Profimedia / Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy /

ispravite grešku

SVI BI DA SKINU SALO SA STOMAKA A I DALJE RADE OVU STVAR: Nema veze sa DIJETOM ili TRENINGOM, mnogo je prostije

Ako radite sve kako treba u svojoj ishrani i fizičkoj rutini, ali salo na stomaku i dalje ne popušta, vreme je da preispitate svoj tok i otkrijete podmukle navike koje vas sputavaju u napretku

Objavljeno:

Skidanje viška sa stomaka nalazi se na vrhu liste najvećih izazova kada počnete da aktivno trenirate i menjate naviuke u ishrani. Salo na stomaku se lako akumulira i obično odlazi poslednje jer ga telo tretira kao poslednju rezervu u slučaju da ga ostavite da "gladuje".

Ako radite sve kako treba u svojoj ishrani i fizičkoj rutini, ali salo na stomaku i dalje ne popušta, vreme je da preispitate svoj tok i otkrijete podmukle navike koje vas sputavaju u napretku.

Ne treba gubiti nadu kada je u pitanju smanjenje tvrdokornog sala na stomaku. Postoje određene stvari koje možete učiniti da gubitak "stomačića" bude lakši proces.

Mršavljenje, Salo, Stomak, Dijeta
foto: Profimedia / Serhiy Stakhnyk / Alamy / Alamy /

Ne dobijate dovoljno kvalitetnog sna

Na primer, pridržavanje ishrane sa nemasnim proteinima i vlaknima, i eliminacija prerađene hrane je dobar početak. Osim toga, počnite sa treninzima kojih ćete se zaista držati i uživati, ali ne zaboravite na zdravu ravnotežu treninga snage i kardio treninga. Pravljenje promena može izgledati zastrašujuće na početku, ali znajte da će ova neophodna podešavanja biti vredna toga na duže staze.

Neadekvatan ili nekvalitetan san može poremetiti hormonsku ravnotežu. Sve to utiče na regulaciju apetita i metabolizam. Nedostatak sna je takođe povezan sa povećanom željom za slatkom i visokokaloričnom hranom. Osim toga, hormonske neravnoteže podržavaju skladištenje masti u vašem području stomaka.

Dovoljno kvalitetan san trebalo bi da bude glavni prioritet. Vaš cilj bi trebalo da bude sedam do osam sati opuštajućeg odmora svake noći. Uspostavite dosledan raspored spavanja, stvorite opuštajuću rutinu pre spavanja sat vremena ranije i osigurajte da vaše okruženje za spavanje pogoduje kvalitetnom snu.

Mnogo sedite

Pored toga što je siguran način za nakupljanje masti na stomaku, istraživanja pokazuju da predugo sednje svakodnevno skraćuje životni vek. Ovakav način života uz minimalnu fizičku aktivnost može da uspori metabolizam i smanji potrošnju kalorija. Nedostatak vežbanja ometa sposobnost tela da sagoreva masnoće, uključujući masnoću na stomaku.

Ovo može biti jednostavno rešenje. Postavite podsetnik na telefon ili nosivu tehniku ​​koja vas podseća kada da ustanete i krenete tokom dana - bez izgovora! Tako je lako zaokupiti se poslom, gledanjem serija ili knjigom, ali činite veliku uslugu svom zdravlju i svom stomaku dodajući više kretanja svom danu.

Uključite vežbe otpora, kao što je dizanje tegova, u svoju fitnes rutinu. Izgradnja mišićne mase ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju više kalorija, uključujući salo na stomaku. Uključujte se u redovne aerobne aktivnosti poput džogiranja, vožnje bicikla ili plivanja kako biste povećali potrošnju kalorija i masti.

Gojaznost, Sedenje, Stomak, Muškarac
foto: AP

Neuravnotežena ishrana

Konzumiranje puno rafinisanih ugljenih hidrata, prerađene hrane, nezdravih masti i dodanih šećera vam apsolutno neće pomoći da smršate. Zapravo, ovo je jednostavan način da dobijete još više kilograma i sala na stomaku. Hrana koja spada pod ovaj kišobran obično je bez hranljivih sastojaka i prepuna kalorija.

Usmerite svoj fokus na dobro izbalansiranu ishranu i hranu koja će vam pomoći da otopite masnoću na stomaku i sprečite je. Neprerađena hrana koja je puna hranjivih materija je pravi način. Na primer, namirnice kao što su jaja, ovsene pahuljice, avokado, slatki krompir, losos, crni pasulj, mešavina orašastih plodova i semenki, grčki jogurt, tunjevina, kurkuma, banane, hleb od zrna celih žitacira su odličan izbor.

Genetika i hormonski faktor

Kada se sve kaže, vaš višak masnog tkiva na stomaku možda nije rezultat bilo čega lošeg što radite, već genetski i hormonski faktori. Neke osobe imaju genetsku predispoziciju da nose višak masnoće na stomaku. Hormonska neravnoteža, poput insulinske rezistencije ili visokog nivoa estrogena, takođe može da izazove gubitak sala na stomaku.

UGOJIO BIH SE ZA VELIKE PARE! Slobodan Stefanović o uslovima pod kojima bi prihvatio takvu ulogu:

02:08

UGOJIO BIH SE ZA VELIKE PARE! Slobodan Stefanović o uslovima pod kojima bi prihvatio takvu ulogu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.