NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU KOJA USPEVA IZ PRVE: Umesite testo BOLJE od PEKARA (VIDEO)
Pogača, Foto: PRINTSCREEN/YT/ PRIATEN APETIT

recept

NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU KOJA USPEVA IZ PRVE: Umesite testo BOLJE od PEKARA (VIDEO)

Jedan od najlakših recepata za domaću pogaču

Objavljeno:

Nekada nije moglo da se zamisli da se hleb kupuje, zna se da su vešte ruke naših baka mesile neke od najboljih pogača. U nastavku teskta pročitajterecept za jednu od najlakših domaćih pogača, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo.

Kako bi dobili ovako dekorativnu pogaču biće vam potrebno manje od 15 minuta. Uspeva i početnicima, a toliko je mekana i hrskava da će nestati odmah sa stola.

Pogača
foto: PRINTSCREEN/YT/DOBRIANA DIMOVA

Sastojci:

42 g kvasca

1 kašika šećera

150 ml toplog mleka

950 g brašna

1 kašičica soli

3 jajeta

20 ml ulja

250 ml tople vode

80 g putera

Priprema:

U posudi pomešajte šećer i toplo mleko, pa dodajte izdrobljeni kvasac i 50 g brašna. Dobro promešajte, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. U prosejano brašno dodajte so, 2 jajeta i jedno belance, kao i ulje i toplu vodu. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo.

Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe sat vremena. Podelite na 3 jednaka dela, a onda oblikujte loptice. Razvucite testo u veći krug i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugo razvučeno testo i premažite istopljenim puterom. Stavite i treće testo i premažite istopljenim puterom.

Presecite na pola, pa urolajte obe polovine i isecite parčiće. Poređajte ih uspravno u kalup koji ste obložili pek papirom. Premažite istopljenim puterom i ostavite na toplom još 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.