OVAJ SRPSKI SLATKIŠ NIKO NIKAD NE ODBIJA: Služe ga po ELITNIM restoranima, a najčešće se JEDE UZ OVO
Pita sa dinjom, Foto: Jelajelena Petrovic

RECEPT KOJI OSVAJA!

OVAJ SRPSKI SLATKIŠ NIKO NIKAD NE ODBIJA: Služe ga po ELITNIM restoranima, a najčešće se JEDE UZ OVO

Pita sa dinjom jedno je od omiljenih slatkiša svima

Objavljeno:

Pite su sinonim za srpsku kuhinju, a ova sa dinjom se topi u ustima!

Potrebno je:

  • tanke kore
  • 2 jaja
  • 2-5 kašika šećera po želji
  • 3 kašike griza
  • 100 ml jogurta
  • 1/2 praška za peciva
  • 1 vanilin šećer
  • 600 gr dinja
  • malo cimeta (ja sam ispustila ide obavezno)
  • ulje

Priprema:

Pita
foto: Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz, jogurt i prašak za pecivo i na kraju oprano suvo groždje potopljeno u rum.

Prvu koru premazati uljem pa staviti drugu odozgo i premazati obilno jajima i grizom.

Pita
foto: Jelajelena Petrovic

Pri dnu staviti poredjane kriške dinje. Uviti u rolat i ređati u podmazan pleh. Ako ostane fila premazati i odozgo kore.

Pita
foto: Jelajelena Petrovic

Peći na 200C oko 40 minuta.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.