STARINSKA PITA SA JABUKAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Naše bake je spremaju na POSEBAN NAČIN, recept će svi TRAŽITI
Pita sa jabukama, Foto: Bakinja kuhinja

poslastica

STARINSKA PITA SA JABUKAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Naše bake je spremaju na POSEBAN NAČIN, recept će svi TRAŽITI

Starinska pita sa jabukama će vas vratiti u detinjstvo čim osetite ukus bakine kuhinje

Objavljeno:

Na starinskoj poslastici piti sa jabukama smo svi odrasli i topili smo se dok je jedemo.

Naše bake su same razvlačile kore, a biće jednako ukusna i ako iskoristite kupovne.

Priprema nije teška, a po ovim vrućinama će vam prijati.

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu

1,5 kg jabuka

400 g šećera

200 g seckanih oraha

kesica cimeta

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

100 ml ulja

Priprema:

Jabuke oljuštite, izrendajte, pa sipajte u šerpu, dodajte im 200 grama šećera i dinstajte desetak minuta. Skinite šerpu sa ringle, dodajte jabukama kesicu cimeta i seckane orahe, pa sve dobro izmešajte.

Uzmite jednu koru, poprskajte je uljem, na nju stavite drugu koru, pa i nju poprskajte uljem. Preko druge kore sipajte malo kristal-šećera i ravnomerno rasporedite deo fila od jabuka, pa urolajte i spustite u podmazan pleh. Na isti način utrošite sve kore i fil.

Pita sa jabukama
foto: Bakinja kuhinja

Pitu poprskajte hladnom vodom, isecite i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta.

Bonus video:

03:10

Proveravali smo cene jagoda na beogradskim pijacama: Cena je oko 500 dinara za pola kilograma, ali jabuke su mnogo jeftinije!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.