AKO PAS RADI OVU STVAR ČOVEKU, TO ZNAČI SAMO JEDNO: Veterinar otkrio VLASNICIMA nešto posle čega ćete ZANEMETI
Pas, Foto: Printscreen/Instagram/ toni_bigl_vrtirepic

OBRATITE PAŽNJU

AKO PAS RADI OVU STVAR ČOVEKU, TO ZNAČI SAMO JEDNO: Veterinar otkrio VLASNICIMA nešto posle čega ćete ZANEMETI

Evo što kaže veterinar, kojih pet znakova otkriva ima li pas popuno poverenje u vas; neki od njih mogli bi da se iznenade, prenosi Mirror

Objavljeno:

Iako nema sumnje da je pas čovekov najbolji prijatelj, ponekad treba da se zapitamo da li je taj osećaj obostran. Vezu između psa i njegovog vlasnika ne treba potceniti, ali vlasnik prvo treba da zasluži pseće poverenje. Suprotno ustaljenom mišljenju, i nije tako jednostavno pridobiti psa da vam potpuno veruje i da je pored vas potpuno opušten, a ako to želite, trebaćete malo da se potrudite jer poverenje krznenog prijatelja nećete dobiti dajući mu poslastice.

Evo što kaže veterinar, kojih pet znakova otkriva ima li pas popuno poverenje u vas; neki od njih mogli bi da se iznenade, prenosi Mirror.

Veterinar dr. Adam Kristman redovno na svom TikTok nalogu @dr.adamchristman52 objavljuje zanimljivosti i savete za saživot s kućnim ljubimcima, a nedavno je u videu korisnike upitao: ‘Veruje li vam vaš pas potpuno?’, a prema njegovim rečima, pet stvari u ponašanju pasa ukazuju na njihovo potpuno poverenje prema čoveku.

Prvi pokazatelj da vam pas stvarno veruje je da usvoji vašu svakodnevnu rutinu. Dr. Kristman objašnjava: ‘Znači vreme kada ga hranite, kada ga šetate, a kada se ide na spavanje. Jer, jednom kada postavite svoju rutinu, pas će vam verovati da ćete se i držati svog dela ‘dogovora’. Drugi će vas pokazatelj poverenja u vlasnika možda iznenaditi, a to je uzimanje vaših cipela što je takođe znak da vam pas veruje, prenosi Večernji.

Pas
foto: Printscreen/Instagram/weratedogs

Za sledeće morate pratiti govor tela psa, kaže dr. Kristman i pita: ‘Naginje li se pas prema vama ili se pak odmiče? Pazite da poštujete granice koje on uspostavi, a što mu više čitate govor tela i ponašate se kako vam poručuje, pas će vam više verovati’. Jedan od najvećih pokazatelja poverenja psa može se činiti očiglednim, a reč je o spavanju u istoj sobi, ili čak u istom krevetu s vama, za šta dr. Kristman napominje da bi trebalo da smatrate ‘darom’. Dodao je: ‘Pas neće spavati negde gde se ne oseća potpuno sigurno pa njegovo opuštanje pored vas možete shvatiti kao najveći pokazatelj poverenja i kompliment.

Poslednji način na koji je podelio da zna veruje li vam vaš pas je da ima s vama kontakt očima. Dr Krajstman je objasnio: ‘Jedan od načina na koji se psi vežu za vas je kontakt očima. To pomaže u stvaranju povjerenja’.

(Espreso/Miror/večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.