TRI MESECA BILI IZGUBLJENI NA MORU, A ONDA SE DESILO ČUDO: Tim krenuo BRODOM sa PSOM, pa NESTAO nakon OLUJE! VIDEO
Tim Šedok, Foto: YOUTUBE/9 NEWS AUSTRALIA/SCREENSHOT

ČUDO NEVIĐENO

TRI MESECA BILI IZGUBLJENI NA MORU, A ONDA SE DESILO ČUDO: Tim krenuo BRODOM sa PSOM, pa NESTAO nakon OLUJE! VIDEO

Australijanac Tim Šedok i pas Bela pronađeni su živi i zdravi nakon što su mesecima bili izgubljeni na moru

Objavljeno:

Čovek i njegov pas koji su tri meseca bili izgubljeni u moru, i koji su preživeli pijući kišnicu i tako što su jeli sirovu ribu, spaseni su nakon teškog iskušenja. Tim Šedok i pas Bela otplovili su iz Meksika početkom aprila i nameravali su da otputuju u Francusku Polineziju pre nego što je njihov katamaran pogodila oluja samo nekoliko nedelja nakon putovanja, a elektronika na katamaranu se pokvarila, piše Dejli Star.

Bela, pas gospodina Šedoka, mahala je repom kada je ugledala snimateljsku ekipu koja je stigla u okviru spasilačke misije. Govoreći za australijski 9News, gospodin Šedok je rekao: "Prošao sam kroz veoma teško iskušenje na moru. Samo mi je potreban odmor i dobra hrana jer sam dugo bio sam na moru. Inače sam jako dobrog zdravlja. Imam jako dobre lekove i dobro se brinem o sebi."

Ove nedelje je čudom spašen nakon što je helikopter koji je pratio brod za pecanje tune uočio plutajući čamac kod obale Meksika i pritekao mu u pomoć. Australijski mediji uporedili su njegovu priču sa hit holivudskim filmom 'Cast Avay' sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, gde nakon nesreće muškarac ostaje sam na ostrvu.

Medicinski zvaničnici kažu da Australijanac nije pretrpeo nikakve ozbiljne bolesti ili povrede. Mornar je takođe uspeo da izbegne opekotine od sunca tako što se krio ispod nadstrešnice na svom brodu. Lekar specijalista rekao je da će gospodin Šedok početi da se oporavlja tako što će mu davati vrlo male porcije hrane u početku. Dejli Telegraf u Australiji je citirao Timovu majku koja je rekla da "jedva čeka" da vidi svog sina i da će njegova prva stanica biti frizer i berbernica nakon njegovog mučenja.

Bonus video:

00:56

Kineski kapetan završio prvu plovidbu oko Arktičkog okeana

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.