DOKTOR UPOZORAVA, OVE PAPUČE MOGU BITI POGUBNE ZA ZDRAVLJE VAŠIH STOPALA: Evo i zašto (VIDEO)
Japanke, Foto: Shutterstock

OBAVEZNO PROČITAJTE

DOKTOR UPOZORAVA, OVE PAPUČE MOGU BITI POGUBNE ZA ZDRAVLJE VAŠIH STOPALA: Evo i zašto (VIDEO)

Međutim, on je takođe imao nepovoljne stvari da kaže o brojnim alternativama - zato nemojte još uvek odbaciti svoje omiljene papuče

Objavljeno:

Za mnoge od nas, japanke su sinonim za sunčane dane, bilo da smo pored bazena ili se sastajemo sa prijateljima u kafiću.

Ali stručnjak je morao da nam sruši sneška kada je u pitanju najnošenija letnja obuća ukazujući na značajne nedostatke u njenom dizajnu.

U TikTok videu, stručnjak za stopala iz Singapura Paul Macaulai, objasnio je zašto on lično nikada ne bi nosio japanke.

Međutim, on je takođe imao nepovoljne stvari da kaže o brojnim alternativama - zato nemojte još uvek odbaciti svoje japanke za kroksice.

„Veoma su ravne i veoma tanke, ne pružaju mnogo potpore za stopala“, objasnio je on, dodajući da će japanke moraju imati „malo udubljenje za pete”.

Takođe je kritikovao one koje nemaju podršku za visoki ris, jer one i dalje nemaju dovoljno potpore za stopalo.

„Želimo da vidimo nešto sa kaišem oko pete, što će dati veću stabilnost skočnom zglobu i držati stopalo na mestu, ili čak stil koji ima kaiš koji ide preko prednje strane, koji drži stopalo fiksirano“, rekao je on. (dakle, dobre vesti za ljubitelje japanki).

Macaulai je takođe istakao da nedostatak podrške koju nude klasične japanke znači da mnogi ljudi moraju da drže papuču prstima da bi je zadržali.

„Ako nosite japanke tokom dužeg vremenskog perioda, mnogo godina, [vaša stopala] mogu početi da se ukrućuju i krive, a onda to može biti teško preokrenuti na bolje“, upozorio je on.

Izbegavajte nošenje papuča preko celog leta, a sigurni smo da postoje udobnije varijante od klasičnih papuča.

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video):

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

(Espreso/ Indy100)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.