OVIH 7 STANJA STOPALA UKAZUJU NA PROBLEME U VAŠEM ZDRAVLJU: Broj 6 skoro svi imaju, a ne znaju ZAŠTO je LOŠE
Natečena stopala, Foto: Profimedia

obratite pažnju

OVIH 7 STANJA STOPALA UKAZUJU NA PROBLEME U VAŠEM ZDRAVLJU: Broj 6 skoro svi imaju, a ne znaju ZAŠTO je LOŠE

Često imamo problema sa stopalima, pa to pripišemo stajanju, vrućini, obući, to nije uvek slučaj

Objavljeno:

Problemi sa stopalima su vrlo raznovrsni. Od hladnih stopala, do boje. Hladna stopala uglavnom označavaju jednu stvar, a to je da imate problem sa cirkulacijom.

Vaš lekar vam može pomoći da pronađete razlog za svoja hladna stopala.

U nastavku teksta pogledajte šta to još vaša stopala govore o vašem zdravlju:

1. Bolna stopala

Verovatno krivite vaše cipele ako imate bolove u nogama. Međutim, bol u stopalima nije uvek uzrokovan visokim štiklama, već može značiti da imate mali prelom u kostima. Taj prelom može biti uzrokovan intenzivnim vežbama ili osteoporozom.

2. Beli, plavi i crveni prsti

Rainaudova bolest može da učini da vaši prsti na nogama pobele, pa dobiju plavu, a zatim crvenu boju i onda se vrate u svoju prirodnu boju. Ova bolest je uzrokovana sužavanjem arterija, a suženje je uglavnom uzrokovano stresom ili temperaturnim promenama.

Stopala, Noge
foto: Profimedia

3. Bol u peti

Plantar fasciitis je upala ligamenata koji su vezani za petnu kost i najčešći su uzrok bola u peti. Druge stvari koje mogu da izazovu bol u peti su: artritis, intenzivne vežbe i loše cipele.

4. Usporeno hodanje

Ako primetite da malo odugovlačite kada hodate, onda ste možda suočeni sa perifernim oštećenjem nerava. Ova vrsta oštećenja nerava može biti uzrokovana nedostatkom vitamina, zbog alkoholizma ili infekcija.

5. Problemi sa noktima

Ako vaši nokti počnu da se krive, možda imate problema sa jetrom, srčano oboljenjie, bolesti pluća ili određenu infekciju. Ponekad krivi nokti na nogama su genetski i nisu uzrokovani bolestima, već genima.

6. Otekla stopala

Otekla stopala su privremena reakcija, ako stojite dugo ili sedate dugo u istom polažaju. Ali, ako vaša stopala ostanu natečena, to može biti znak loše cirkulacije, ugrušak u krvi, problem sa limfnim sistemom ili poremećaj u radu bubrega. Obratite se lekaru ako su vam noge stalno otekle.

7. Toplota u nogama

Ukoliko osećate naglu toplotu u nogama, imate osećaj peckanja to može biti izazvano dijabetesom, nedostatkom vitamina B, bolesti bubrega ili slabe cirkulacije u nogama.

00:24

SEKO, ŠTA TI JE TO NA NOGAMA?! Raša ZGRANUT voditeljkinom pojavom, studio nije mogao da skloni pogled sa njenih STOPALA!

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.