ZAPEČENA BORANIJA KOJA SE JEDE SAMO LETI: Ovo POVRĆE rashladiće vas bolje od SLADOLEDA (RECEPT)
Zapećena boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Kreativnadomacica

preukusno!

ZAPEČENA BORANIJA KOJA SE JEDE SAMO LETI: Ovo POVRĆE rashladiće vas bolje od SLADOLEDA (RECEPT)

Za današnji ručak pripremite zapečenu boraniju koja osvaja sva čula

Objavljeno: 16:18h

Ovako spremljenu boraniju ješće i oni koji su je stalno odbijali!

Sastojci

za 4 osobe

  • 1 kg ociscene zute boranije
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 3-4 cena belog luka
  • 1 zelena,ljuta papricica
  • 1 veca sargarepa, isecena na sitnije kockice
  • 2 veca oljustena i isecena na kockice,paradajza
  • po izboru meso, moze i bez mesa
  • 4 komada jaja
  • 500 ml mleka
  • 4 kasike gustog (grckog) jogurta ili kisele pavlake
  • po ukusu soli, bibera, vegete Natur
  • 2-3 kasike sveze seckanog persuna
  • 2-3 kasike ulja
Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Kreativnadomacica

Priprema

1. Boraniju oprati i ocistiti i iseci na polovine, ako su dugacke, iseci ih na tri dela.

2. Na ulju proprziti sitno seckani luk, kada postane staklast, dodati sargarepu i beli luk, i sitno seckanu zelenu papriku, proprziti nekoliko minuta pa dodati isecen paradajz i sa paradajzom dodati ociscenu i isecenu boraniju, promesati dodati malo vode, poklopiti i na tihoj temperaturi dinstati dok boranija ne omeksa, povremeno dodavajuci po malo vode.

3. Ja sam koristila suva mesnata rebra, koja sam prvo prokuvala u vodi i tu vodu bacila i onda dodala u boraniju i dinstala ih zajedno sa boranijom..

4. Omeksaloj boraniji dodati zacine, vegetu, biber, svez persun, sve dobro promesati, pa sipati u vatrostalnu ciniju ( najbolje je ako imate zemljanu sa poklopcem).

5. Umutiti zicom jaja, dodati mleko i gusti jogurt/kiselu pavlaku i preliti preko boranije.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.