DA BI VAM BELO BELO BILO SOČNO I MEKANO URADITE OVO TOKOM SPREMANJA: Zaboravite na SUVE i TVRDE zalogaje
Piletina, Foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

trik

DA BI VAM BELO BELO BILO SOČNO I MEKANO URADITE OVO TOKOM SPREMANJA: Zaboravite na SUVE i TVRDE zalogaje

Mi mislimo da ovo drugo ima veću ulogu

Objavljeno:

Pileće grudi su zdravo parče mesa puno proteina, koje se često preporučuje u popularnim dijetama. S druge strane, ono nije preterano ukusno bez puno začina i retko kada ispadne sočno.

Da li je to zbog samog svojstva pilećeg filea ili je problem u tome što ljudi ne znaju da ga spreme na pravi način? Mi mislimo da ovo drugo ima veću ulogu.

Belo meso
foto: Printscreen YouTube/Mama Boi's Kitchen

Iz tog razloga ćemo vam u narednim redovima predstaviti jednostavan recept za pravljenje pilećih grudi, uz pomoć koga ćete uvek dobiti sočno belo meso. Pa, da počnemo…

Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, stavite meso u tiganj i pustite da se prži tačno jedan minut. Nakon što prođe minut, smanjite temperaturu ringle, okrenite meso i poklopite tiganj.

Lisnato testo, Paprike, Sir, Piletina
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Pustite meso 10 minuta da se krčka na tihoj vatri, a kada se završi ovaj period, ugasite ringlu. Ostavite mesto tako da stoji još 10 minuta i nipošto nemojte da sklanjate poklopac sa tiganja.

Po završetku ove faze kuvanja, poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga popreko na manje komade. Spremljeno na ovaj način, ono će uvek biti dobro skuvano, ali i mekano i sočno. Na kraju vam jedino preostaje da izaberete s čime ćete ga kombinovati, ali to ostavljamo vama da odlučite.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Outside)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.