NEKADA NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU JE JELA OMILJENU SRPSKU HRANU SVAKI DAN: Svi veruju da NIJE zdrava, ovo je ISTINA
Baka sprema hranu, Foto: Zorica Pantelić

Doživela preko 100

NEKADA NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU JE JELA OMILJENU SRPSKU HRANU SVAKI DAN: Svi veruju da NIJE zdrava, ovo je ISTINA

DOživeti stotu nije nešto čemu se ljudi nužno raduju, sem ako nisu u dobrom psihičkom i fizičkom stanju, ova baka je tvrdila da je doživela duboku starost zbog ovakvog načina ishrane

Objavljeno:

Slana je, bogata i čini sve ukusnijim - da, to je slanina je. Svi omiljeni svinjski proizvod ima najbolju reputaciju po ukusu, ali ne tako dobru reputaciju u svetu zdravlja. Ali da li je tako loša kao što neki zdravstveni stručnjaci upozoravaju?

Da! Lepota zdrave ishrane je u tome što ona ne mora da bude savršena – umesto toga, neophodno je fokusirati se na dobar balans uglavnom nemasne, hranljive hrane, uz umereno unošenje poslastica.

Slanina nije sama po sebi loša i sadrži nekoliko prednosti kao što su određeni sadržaj zdravih masti, sadržaj potasijuma i b vitamina, visok nivo proteina, nizak nivo ugljenih hidrata. Međutim, slanina je prerađena hrana, koju biste trebali ograničiti u okviru zdrave ishrane: jedite male porcije i uživajte u slanini povremeno, a ne svakodnevno.

Prženje slanine u tiganju, Slanina
foto: Printscreen/TikTok/ flavorgod

Jedna baka Suzan Mušat Džouns umalo je doživela 117. rođendan i dugo je važila za najstariju Amerikanku.

Ona nije poštovala ograničenja, i jela je slaninu svakog dana za doručak. Njena ishrana u toku dana bila je doduše izbalansirana, za ručak je jela voće, a za večeru koja je glavni obrok u američkom društvu, jela je velike porcije mesa, šarenog povrća i krompira.

Doručak nikada nije preskakala, jela da je između 9 i 10 sati, a uvek se sastojao od kajgane i slanine. Za večeru bi gledala da meso pojede prvo, pa tek onda sve ostalo, ako ima mesta.

PANDEMIJA NIJE VREME ZA DIJETU! Suzana Mančić ostala vitka i zdrava uz 3 nezaobilazne namirnice:

02:49

PANDEMIJA NIJE VREME ZA DIJETU! Suzana Mančić ostala vitka i zdrava uz 3 nezaobilazne namirnice (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Tofu Bud)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.