ZAPEČENA BORANIJA SA SLANINICOM JE RAJ ZA SVA ČULA: Starinski RECEPT koji krije 1 CAKU zbog koje se jede SAMO LETI
Zapečena boranija sa slaninom, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

preukusno!

ZAPEČENA BORANIJA SA SLANINICOM JE RAJ ZA SVA ČULA: Starinski RECEPT koji krije 1 CAKU zbog koje se jede SAMO LETI

Jednom kada probate ovako spremljenu boraniju nikada nećete menjati recept

Objavljeno:

Mnogi ne vole boraniju, posebno deca, ali kada je spremite na ovaj način niko je neće odbiti, pa ni najmlađi!

Sastojci:

  • 500 g boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 2 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • so, biber
  • 1 kašičica ml crvene paprike
  • ulje
  • peršunov list
  • slanina
Boranija
foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Priprema:

U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.

Boranija
foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.

Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti.

Bonus video: Recept za đuveč

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.