REŠITE SE PUŽEVA U VAŠOJ BAŠTI JEDNOSTAVNIM TRIKOM: Vole miris ovog PIĆA više nego išta, NESTAĆE preko noći
Puževi, Foto: Printscreen/Twitter/@CBSMornings

zdrava bašta

REŠITE SE PUŽEVA U VAŠOJ BAŠTI JEDNOSTAVNIM TRIKOM: Vole miris ovog PIĆA više nego išta, NESTAĆE preko noći

Uz pomoć ovog trika ćete se sigurno rešiti puževa u bašti

Objavljeno:

Puževi su neprijatelji baštovana zbog toga što nakon meseci i meseci uzgajanja sadnica i pažljivog negovanja useva, puževi mogu očas posla da progrizu biljke, poništavajući sav težak posao za jedno veče.

Puževi u bašti se kriju ispod lišća u vlažnim delovima i jedu skoro sve sa čim dođu u kontakt. Baštenski puževi su posebno štetni za useve jer jedu i listove i plodove biljaka.

Osim toga, šteta se može desiti i pre nego što baštovani i saznaju da su puževi u blizini, iako su sažvakano lišće i ljigavi tragovi znakovi.

Da bi se bašta oslobodila ovih štetočina, umesto da koriste komercijalne tretmane, neki baštovani se okreću domaćim rešenjima, kao što su zamke od piva.

Pivo
foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

Na Facebook stranici Gardening UK, jedan čovek je testirao zamku od piva kako bi pokušao da ukloni puževe iz svoje bašte i tvrdi da funkcioniše.

Objavljujući sliku rezultata u kojima se puževi nalaze u posudi za pivvo Philip Karvovski je napisao: „Laka zamka za pivo sinoć je bila pun pogodak."

Omiljeni od strane mnogih baštovana, ovaj starinski baštovanski trik uključuje punjenje kontejnera pivom i zakopavanje do ivice u tlo u blizini biljaka koje zahtevaju zaštitu od puževa.

Puževi ne mogu da odole mirisu kvasca koji se nalazi u pivu i uvući će se u kontejner i udaviti se. Smatra se da je miris kvasca u pivu sličan mirisu trule vegetacije i fermentirajućeg voća, koje puževi apsolutno vole.

Pravljenje pivskih zamki za puževe je jednostavan kućni trik, ali postoje neka ograničenja za njegovo korišćenje.

Ove zamke privlače puževe samo u ograničenom dometu, tako da zamke treba postaviti otprilike na svaki kvadratni metar.

Pored toga, rastvor piva ili kvasca brzo isparava i treba ga dopunjavati svakih nekoliko dana. Kišnica takođe može da razblaži rastvor, čime se smanjuje njegova efikasnost.

Nova poljoprivreda: Potraga za kvalitetom mleka:

05:24

Nova poljoprivreda②: Potraga za kvalitetom mleka

(Espreso/ Exspress.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.