OVO JELO SE JEDE U TURSKOJ ZA DORUČAK: Od BEĆARCA se razlikuje zbog 3 sastojka, a priprema je mnogo LAKŠA (RECEPT)
Menemen, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

internacionalna kuhinja

OVO JELO SE JEDE U TURSKOJ ZA DORUČAK: Od BEĆARCA se razlikuje zbog 3 sastojka, a priprema je mnogo LAKŠA (RECEPT)

Najukusniji recept za tursko jelo menemen - savršen izbor za doručak ili ručak

Objavljeno:

Menemen je tradicionalno tursko jelo koje se sastoji od sočnog paradajza, paprike, luka i začina, sve prženo u maslinovom ulju. Ovo jednostavno jelo je omiljeno među ljubiteljima turske kuhinje širom sveta.

Menemen se tradicionalno služi sa svežim hlebom ili pita hlebom, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem svežeg peršuna, sira ili začina poput tucane paprike. Ovo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća.

Menemen
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • malo đumbira
  • 4 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 2 veća paradajza
  • malo feta sira (ili po izboru)
  • 1/2 šolje sosa od paradajza
  • 1/2 ljute papričice
  • 1/2 paprike
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice origana
Menemen
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Pripema je sasvim jednostvana:

  1. Da biste pripremili menemen, prvo ćete iseckati sveže povrće i propržiti ih u tiganju sa malo maslinovog ulja.
  2. Dodajte začine po ukusu, poput soli, bibera i sušene paprike i ostale navedene, za dodatnu aromu.
  3. Kada se povrće omekša, razbijte jaja i dodajte ih u tiganj.
  4. Pažljivo promešajte kako bi se jaja sjedinila sa povrćem, stvarajući bogatu i kremastu teksturu.

Ukoliko želite isprobati autentičan ukus Turske, menemen je savršen izbor. Ovo jednostavno jelo će vas oduševiti svojim ukusom i bogatim aromama.

Ako biste ipak nešto sa više ugljenih hidrata, brza pita sa sirom je idealan izbor.

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.