DŽEJMI OLIVER OTKRIO TRIKOVE ZA NAJUKUSNIJIU PASTU: Naše DOMAĆICE će se iznenaditi kada vide u čemu je KLJUČ
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

POGAĐAJTE

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TRIKOVE ZA NAJUKUSNIJIU PASTU: Naše DOMAĆICE će se iznenaditi kada vide u čemu je KLJUČ

Poznati kuvar Džejmi Oliver je podelio svoje trikove kako da bude najkusnija

Objavljeno:

Osim kuvanih tradicionalnih jela, kod nas se redovno spremaju i pastu.

Poznati kuvar Džejmi Oliver je podelio svoje trikove kako da bude najkusnija.

Otkrio je u čemu je ključ i to bi sve domaćice trebalo da znaju.

Pasta sa brokolijem, Pasta, Brokoli
foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

Džejmi Oliver, poznati britanski kuvar i strastveni pobornik svežih i kvalitetnih sastojaka, deli svoju tajnu za savršeno ukusne paste - pravilno začinjavanje i izbalansiranje ukusa.

Ključna stvar kod pripreme paste je pravilan odabir i kombinacija začina. Džejmi preporučuje korišćenje svežih začina, kao što su bosiljak, peršun, origano ili ruzmarin, jer oni daju intenzivnije arome i svežinu jelima. Međutim, važno je voditi računa o pravilnom doziranju začina kako ne bi preovladali i prekrili prirodne ukuse ostalih sastojaka.

Recept, Tunjevina, Testenina
foto: Printscreen/youtube/TheCooknShare

Takođe, jedan od ključnih sastojaka koji Džejmi ističe je beli luk. On je poznat po svom jakom i karakterističnom ukusu, ali je važno pravilno ga upotrebiti. Džejmi preporučuje da beli luk sitno iseckate ili protisnete kako biste otpustili njegove arome, ali izbegavajte prepečenje jer može postati gorak. Pravilan balans belog luka će obogatiti ukus paste bez da ga preplavi.

Osim toga, naglašava važnost korišćenja kvalitetnih maslinovih ulja. Ona ne samo da dodaju bogatstvo ukusa, već i omekšavaju teksturu paste. Takođe savetuje da maslinovo ulje dodate u sos dok je još na šporetu kako bi se bolje sjedinilo sa ostalim sastojcima.

(Espreso/Magazin Novosti/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.