OVAJ RECEPT ZA PAMUK KIFLICE SE NAJVIŠE TRAŽI: Tajna mekanog testa je konačno otkrivena
Kiflice u plehu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

tope se u ustima

OVAJ RECEPT ZA PAMUK KIFLICE SE NAJVIŠE TRAŽI: Tajna mekanog testa je konačno otkrivena

Ovaj recept će vam pomoći da budu najmekše

Objavljeno: 21:24h

Pamuk kiflice domaćice redovno spremaju za sve prilike zbog neodoljivog mekanog testa.

Mogu da se prave i u slanoj i slatkoj varijanti.

Ovaj recept će vam pomoći da budu najmekše.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Potrebni sastojci za testo:

1 kg glatkog brašna

700 ml mleka

200 ml suncokretovog ulja

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

40 g svežeg kvasca (1 kocka)

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

1 kašika šećera

Za premaz:

1 zumance

1 kašika mleka

2 kašike susama

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Priprema:

Kvasac i šećer pomešajte s 200 ml toplog mleka, pa ostavite desetak minuta da se zapeni.

U glatko brašno koje ste sipali u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, mleko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamesite testo i dodajte malo brašna, ako je potrebno, ali nikako ne previše. Ostavite ga oko 45 minuta na toplom mestu da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.

Razvaljajte testo na oko centimetar debljine i isecite trouglove koje ćete zarolati u kiflice. Kad ih oblikujete, stavite ih razmaknute na pleh za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Upalite rernu da se zagreje na oko 200 stepeni.

Pomešajte žumance sa je mlekom i premažite nadošle kiflice i pospita suspam odogzo. Vreme pečenja zavisi od veličine kiflice, a za one veličine dlana dovoljno je oko 25 minuta.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.