DOMAĆICE, KORISTITE JE SVAKODNEVNO U SPREMANJU JELA, A NISTE ZNALE OVO: Evo za šta je sve DOBRA KUHINJSKA SO
So, Foto: Profimedia

SJAJNO

DOMAĆICE, KORISTITE JE SVAKODNEVNO U SPREMANJU JELA, A NISTE ZNALE OVO: Evo za šta je sve DOBRA KUHINJSKA SO

Ovo morate da znate

Objavljeno:

Da li znate kako vam obična kuhinjska so može pomoći u svakodnevnom životu? Evo samo nekoliko primera neverovatnih benefita ove namirnice:

1. So može da spreči širenje mrava

– Mravi su prisutni na vratima, prozorima i neretko u špajzu. Želite li da ih uklonite, naravno? So je rešenje. Pospite malu količinu soli po područjima gde ulaze mravi. A u domaćinstvu ćete smanjiti nivo vlage.

2. So je odlična kao prirodni materijal za poliranje srebra, bakra i bronze

– Svaki predmet u domaćinstvu zahteva čišćenje. Isto se događa sa ukrasima od bakra ili srebra. Ako su neobrađeni izgubiće svoju boju. Koristite so kako biste izbegli ovaj problem. Efikasna i jednostavna, mešavina soli i jabukovog sirćeta je odlična za ove probleme. Jednostavno zaprljanu površinu obrišite kako bi se očistila prljavština.

3. Prirodno sredstvo za čišćenje kuće i automobilskih prozora

– Pomešajte dve kašike soli s mlakom vodom. Očistite prozore ovom mešavinom i eliminišite različite mrlje na njemu. Nakon ovoga vaš prozor će da dobije prirodan izgled, i to na duži period. Takođe, s istom mešavinom možete da očistite automobilska stakla.

Kuhinjska so, So
foto: Profimedia

4. Blistava sudopera

– Napravite smesu od soli i tople vode i koristiti je na taj način da je nanesete direktno na sudoperu. Time ćete da smanjite neprijatan miris zahvaljujući soli.

6. Vratite boju svojih zavesa i tepiha

– Ukoliko želite da vam tepisi i zavese izgledaju kao da su novi – upotrebite so. Naime, napravite mešavinu sa velikom količinom soli. A nakon samo jednog pranja uslediće zadivljujući rezultati. Uzmite krpu i ostavite je u koncentrisanoj slanoj vodi. Navedena mešavina može da ukloni čak i mrlje koje deterdženti nisu u stanju da uklone.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.