UZ OVAJ TRIK VIŠNJE ĆE VAM OSTATI NA POVRŠINI KOLAČA: Slatkiš koji NIKO NE ODBIJA samo OVAKO nikada neće biti SUV
Kolač sa višnjama, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

preukusno!

UZ OVAJ TRIK VIŠNJE ĆE VAM OSTATI NA POVRŠINI KOLAČA: Slatkiš koji NIKO NE ODBIJA samo OVAKO nikada neće biti SUV

Kolač sa višnjama niko ne odbija i sve generacije ga vole!

Objavljeno:

Ova starinska poslastica je uvek rado viđena na stolu. Kada god se napravi ništa od njega ne ostane!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 180 ml jogurta
  • 260 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g višanja
  • 1 ravna kašika griza
Višnje
foto: RINA

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje i jogrut. Još malo sjedinite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro umutite da se sastojci sjedine. Višnje odmrznite i iscedite višak vode, pa pomešajte sa grizom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 5 minuta, a onda izvadite i poređajte višnje, pa pecite još 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.