ČAK I ISKUSNIM DOMAĆICAMA NE USPE IZ PRVOG PUTA: Tajna SAVRŠENOG GRIZA je u JEDNOJ stvari koja svima PROMAKNE
Griz, Foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

ČAK I ISKUSNIM DOMAĆICAMA NE USPE IZ PRVOG PUTA: Tajna SAVRŠENOG GRIZA je u JEDNOJ stvari koja svima PROMAKNE

Ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe

Objavljeno:

Koliko god da ste iskusna domaćica ukoliko niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite.

Tako je naprosto i sa grizom.

Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate. Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i 1/2 kašike šećera.

Sastojci:

Griz
Grizfoto: Printscreen Youtube / Šerpica

1 l mleka

10 ravnih kašika griza

5 kašika šećera

jagode

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem...

Bonus video:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.