EVO KAKO DA SE REŠITE ZATVORA: Ovaj DODATAK ishrani je SPAS ZA SVE vaše stomačne TEGOBE
Psilicijum, Foto: Printscreen/ YouTube/ Dr. Eric Berg DC

sjajno

EVO KAKO DA SE REŠITE ZATVORA: Ovaj DODATAK ishrani je SPAS ZA SVE vaše stomačne TEGOBE

Ova kombinacija podstiče pražnjenje želuca i creva, ukloniće naslage zaostale probave i pomoći će u obnovi zdrave crevne mikroflore

Objavljeno:

Nažalost, preveliki broj ljudi u toalet ne ide danima, a to utiče na sveukupno zdravstveno stanje čoveka. Vrlo često i na naše raspoloženje zbog složenih funkcija našeg organizma. Postoji nekoliko rešenja za ovaj problem, fizička aktivnost, pravilna ishrana i hidratacija. Međutim malo dodatne pomoći za zdravlje naše crevne flore nikada ne škodi, a sigurno pomaže ako duži vremenski period patite od zatvora.

Ljuska psilijuma sadrži rastvorljiva vlakna koja mogu biti od koristi za varenje i zdravlje srca. Takođe može pomoći u smanjenju rizika od razvoja određenih zdravstvenih stanja. U kombinaciji sa jogurtom zaista vrlo brzo možete rešiti problem retkog odlaska u toalet uz redovnu konzumaciju.

Bol, Stomak, Bol u stomaku
foto: Profimedia

Naime, ova kombinacija podstiče pražnjenje želuca i creva, ukloniće naslage zaostale probave i pomoći će u obnovi zdrave crevne mikroflore.

Psilicijum se može uzimati uz mlak čaj, čašu vode ili neki drugi napitak na prazan stomak, nema nikakav ukus pa je lagan za konzumaciju, ali najbolje ide uz šolju jogurta.

Sastojci:

2 kašičice psilijum ljuspica

2 dcl jogurta ili domaćeg kefira

Priprema

Pomešajte jogurt ili kefir i psilijum i odmah popijte napitak.

Napomena:

Popijte obavezno 2 dcl vode nakon obroka, a i celi dan pijte više tečnosti nego inače. Psilijum će nabubriti u želucu i crevima i pritom će se vezati za tečnost, što može izazvati blagu dehidriranost, pa neka vam čaša vode uvek bude pri ruci.

(Espreso/ Lepa i Srećna / Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.