OTKRIVENO GDE JE EKIPA IZ "SIVOG DOMA" 35 GODINA KASNIJE: Evo šta se desilo Belom, Šilji i Šojketu (VIDEO)
Glumci iz serije Sivi dom, Foto: Printscreen/Youtube/Serbiantv

jeste li znali

OTKRIVENO GDE JE EKIPA IZ "SIVOG DOMA" 35 GODINA KASNIJE: Evo šta se desilo Belom, Šilji i Šojketu (VIDEO)

Serija je Zoranu Cvijanoviću, Žarku Lauševiću, Dubravku Jovanoviću, Andrijani Videnović, Branku Vidakoviću, Rajku Prodanoviću, između ostalih, otvorila vrata velike slave, koju su tek polovično iskoristili u godinama posle

Objavljeno:

Za “Sivi dom” okupljena je prvoklasna glumačka ekipa, predvođena Batom Živojinovićem kao ,,Upravnikom”. Miša Janketić bio je u ulozi vaspitača Belog, Dragan Nikolić glumio je vaspitača Zeku, Milo Miranović “stražara pesnika”, dok je Radmila Živković igrala Šiljinu majku, a Rahela Ferari bila “Ruža-lopuža”. Kroz seriju je prošlo više od 100 glumaca i 5.000 statista!

Serija je Zoranu Cvijanoviću, Žarku Lauševiću, Dubravku Jovanoviću, Andrijani Videnović, Branku Vidakoviću, Rajku Prodanoviću, između ostalih, otvorila vrata velike slave, koju su tek polovično iskoristili u godinama posle!

Gde su na kraju završili ovi glumci?

Rajko Prodanović

Rajko Prodanović je iznenada preminuo 2013. godine, ali ostao je upamćen kao Koske iz “Sivog doma”. Umro je u 58. godini života, a poslednji put je viđen u seriji “Vratiće se rode” gde je glumio beskućnika.

Zoran Cvijanović

Zoran Cvijanović je odmah po diplomiranju ostvario istaknutu i vrlo zapaženu u ulogu u “Sivom domu”. Glumio je lik zatvorenika sociopate Šojke i nema ko nije voleo njegov lik tada. Ko bi rekao da će jednoga dana kad poraste postati “Mile VS. Tranzicija”.

Žarko Laušević

Iznad svih istakao se Žarko Laušević. U ionako bogatom ansamblu, dotad široj publici nepoznati Laušević bio je za stepenicu iznad drugih, prvi među jednakima. Igrao je, metodski, licem, najtežu ulogu – Šilju, lik koji gotovo ne progovara. Harizmatični Laušević munjevito je postao zvezda.

Šilja je bio tragičan lik – uz internatski, pratimo i njegov život bivšeg domca koji je odlučio da se uklopi u društvo. Odbegli Crni, pokušavajući da ga vrati na stari put, vidi ovu determinaciju i u nemoći ga prebija, a Šilja se ne brani, odlučan u svom nenasilju. Kad, kasnije, nađe majku u modricama dobijenim od nasilnog očuha – slama se, nalazi očuha i masakrira ga batinama.

“To, majstore!” vikali smo na televizor u pravednom besu. Kako se onda ciničnom čini sudbina kakva je u strašnom epilogu stigla Lauševića u životu nakon serije…

Obećavajuću karijeru talentovanog glumca 1993. godine prekinuo je tragični događaj. Žarko Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su od grupe huligana u blizini jednog podgoričkog lokala. Tom prilikom Žarko je iz svog pištolja usmrtio napadače, a teško ranio jednog mladića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima. Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Ta je presuda, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998.godine izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4-5 godina, pušten je na slobodu. Ubrzo nakon toga napustio je zemlju i otišao u SAD.

Danas se Žarko vratio u Srbiju i nastavio da glumi.

Foto: Youtube/ ScreenshotNikola Kojo

“Sivi dom” je dao pregršt citatnih mesta i pokazao najbolje osobine škole beogradske glume – treba biti takav glumac kao što je Bora Todorović da bi se onako odigrala rečenica koju izgovara njegov lik, alko-hohštaplerski otac Nikole Koje:

“Sine, moraš da mi daš pare, jer… ja ću da dignem ruku na sebe.”

Nikola Kojo je već tada imao zavidnu karijeru iako je bio mlad. Već je bio proglašen najboljim glumcem mlađe generacije.

Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“ po kojoj ostaje zapažen. Iako mu je sve to donelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je sa sve većim uspehom da gradi ozbiljnije i izazovnije uloge. Poslednjih godina se povukao iz glume na neko vreme i posvetio porodičnom životu i drugim biznisima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.