DR FILGUD RAZBIO NAJVEĆI MIT O LUBENICI: Pored toga što vas GOJI, OVO JE NAJGORA ISTINA O NJOJ
Dr Filgud, Foto: Printscreen/Youtube/TV Prva

OBJASNIO

DR FILGUD RAZBIO NAJVEĆI MIT O LUBENICI: Pored toga što vas GOJI, OVO JE NAJGORA ISTINA O NJOJ

Filgud kaže da treba jesti redovno, ali i praviti pauze između obroka. "Doručak u 9.00, užina u 12.00, ručak u 15.00, večera u 18.00, 19.00 i nakon toga ne bi trebalo ništa da jedete. Ciklus se ponavlja, a prvi obrok je tek u 9.00 ujutru"

Objavljeno:

Da li je gladovanje dobro za organizam i koje namirnice bi trebalo konzumirati tokom vrelih dana, samo su neka od mnogobrojnih pitanja gledalaca TV Prva na koja je stručno odgovorio dr Saša Plećević (dr Filgud)

"Nemojte, molim vas, ove fastinge. Ne jedete ništa po čitav dan i jedete samo po četiri sata. Vi ako u ta četiri sata pojedete mnogo više hrane nego što je potrebno, vi ćete se ugojiti, a ako pojedete manje hrane vi ćete u početku stvarnio smršati, a kasnije će metabolizam početi da usporava."

Kako kaže, treba jesti redovno, ali i praviti pauze između obroka. "Doručak u 9.00, užina u 12.00, ručak u 15.00, večera u 18.00, 19.00 i nakon toga ne bi trebalo ništa da jedete. Ciklus se ponavlja, a prvi obrok je tek u 9.00 ujutru", kaže dr za TV Prva.

Lubenica
foto: RINA

On se osvrnuo i na trenutnu dijetu koja podrazumeva unos velike količine voća - najviše lubenice, a to nije, kaže on, zdravo.

"Unesete 10, 15 kg lubenice, tri do četiri i po hiljade kalorija, a organizmu je potrebno, dnevno, dve hiljade kalorija. Taj višak ide u masti i tako se gojite", ističe doktor, objašnjavajući da lubenica nema sve hranljive sastojke - ima vodu, minerale, vitamine, ali nema masti i proteine, pa zbog toga ne može da bude obrok koji će vas zasititi.

(Espreso/superžena/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.