7 najvećih tajni predmeta koje koristite svaki dan! (FOTO)
Foto: wikipedia / Byron Knoll

simboli su oko vas

7 najvećih tajni predmeta koje koristite svaki dan! (FOTO)

Pasta za zube, novčići, oznake na pakovanjima, ako pogledate malo bolje videćete da svaki predmet ima neki tajni znak... Ovo su njihova značenja
Objavljeno:

3. Kraljevski grb Velike Britanije i novčići

Britanske kovanice od 1, 2, 5, 10, 20 i 50 penija prikazuju delove Kraljevskog grba koji čine ceo štit kada se svi stave zajedno. Međutim, novčić od jedne funte prikazuje ceo štit na poleđini. To je sjajna ideja, zar ne?

foto: wikipedia / Welkinridge

4. Simbol otvorenog poklopca na kozmetičkim proizvodima

Otvoreni poklopac ili PAO (period nakon otvaranja) je simbol koji informiše potrošače o određenom vremenskom periodu u kom proizvod može da se koristi nakon otvaranja.

Ovaj simbol karakteriše i broj iza kojeg je slovo "M" (meseci), što se može videti na svim kozmetičkim proizvodima. Ovaj broj unutar posude grafički vam govori koliko dugo će proizvod ostati upotrebljiv nakon otvaranja pakovanja.

foto: wikipedia / Trounce

5. Kruna na Kipu slobode

Svi znaju kako izgleda Kip slobode, međutim, samo nekoliko ljudi zna da sedam krakova na kruni ove statue predstavljaju sedam okeana i sedam kontinenata sveta, ukazujući na univerzalni koncept slobode. Još jedan zanimljiv podatak: svaki krak krune je težak težak tačno 150 funti (68 kilograma).

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.