SAOPŠTENE ZVANIČNE VESTI O LUKI GRBIĆU: Cela Srbija je ovo ČEKALA DA SE DESI
Foto: RTS Printscreen

čestitamo

SAOPŠTENE ZVANIČNE VESTI O LUKI GRBIĆU: Cela Srbija je ovo ČEKALA DA SE DESI

O tome koliko je važno što je postao član Ateljea 212, kratko je prokomentarisao i upravnik ovog teatra Novica Antić

Objavljeno: 12:56h

Glumac Luka Grbić, čiji je talenat odavno prepoznat, u septembru je diplomirao glumu u klasi Srđana J. Karanovića na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a juče je potpisao ugovor za stalni radni odnos u Ateljeu 212.

– Za mladog čoveka pripadnost nekom ansamblu je prilika da bude deo stvaralačke porodice, donosi mogućnost kontakta sa kolegama, rediteljima, novim sadržajem, tekstovima, da radiš ono želiš – rekao je Grbić za Nova.rs, nakon potpisivanja ugovora o stalnom zaposlenju.

O tome koliko je važno što je postao član Ateljea 212, kratko je prokomentarisao i upravnik ovog teatra Novica Antić.

Luka Grbić
foto: Printscreen

– Siguran sam da će Luka Grbić u našem pozorištu i okruženju kolega svih generacija, moći na pravi način da razvija talenat koji nesumnjivo poseduje.

U tom teatru je i zaigrao prvu glavnu ulogu u komadu „Sin“ po delu Florijana Zelera u režiji Ane Tomović. Tada je za naš portal rekao da je to bio magičan momenat kad je shvatio da je deo Ateljea 212. U to vreme je bio još student, pa je privukao pažnju i drugih teatara.

Postao je potom prvi stipendista Fondacije „Marko Živić“ i ubrzo poneo repertoar Beogradskog dramskog pozorišta. Zaigrao je noseće uloge u predstavama „Divlje meso“, „U raljama života“, „Zaljubljeni Šekspir“, „Antigona“, a sada ćemo ga gledati u komadu „Yankee Rose“ Slobodana Obradovića u režiji Miloša Lolića čija je premijera 5. novembra.

– Volim odgovornost i u životu i u poslu, da imam kontrolu u svojim rukama, da ako stvari ne idu kako treba imam mogućnost da uperim prst i ispravim ono što ne valja i radim na rešavanju problema – priča nam mladi glumac.

Glumom je počeo da se bavi kao dete u studiju Tijane Kesić, gde se, objašnjava, kao i svi, divno igrao.

– Nisam razmišljao da ću se time baviti u životu, niti sam tome težio ali eto desilo se – priča Luka.

Atelje 212
foto: Dragana Udovičić

Za njega je gluma, kako kaže, ponajmanje profesija.

– Ona je već odavno moj život i teško mi je da je opišem u nekoliko rečenica. Na neki način je mogućnost da izraziš sebe i deliš emocije i iskustvo sa drugima. Imam potrebu da izrazim sebe, postavim nešto lično kroz iskustvo koje imam i to podelim sa publikom sa željom da bi neko iz toga mogao do dobije, izvuče, sazna ili posadi u sebi neku klicu da se nešto razvije u njemu.

Publika Luku može da gleda i u komadima „Bokeški D mol“, kao i u „Snežani i sedam patuljaka“ u Pozorištu „Boško Buha“, koja je bila njegova prva predstava, od koje nema nameru odustane jer mu, dodaje, predstavlja čistu radost. Sa svojom klasom igra „Večeras improvizujemo“, komad sa kojim je diplomirao na sceni u Domu kulture Studentski grad, kao i u komadima „Bajke za decu i odrasle“ i „Greta iz Fausta“ u Omladinskom pozorištu Dadov.

Na pitanje kako se nosi sa popularnošću nakon uloga u „Južnom vetru“, „Tajna vinove loze“, „Švindleri“ i „Biser Bojane“…

– Krećem se u krugu ljudi u pozorištu gde to ne osećam na taj način, niti se nešto dešava po tom pitanju što bi me na to nateralo da razmišljam. Živim kako bih inače živeo bilo šta drugo da radim – iskren je Luka kog ćemo uskoro gledati u seriji „Bunar“ i filmu „Košare“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.