OVIH 5 NAMIRNICA ĆE VAS NATERATI DA SMRŠATE: Nikada ne biste pogodili, AU!
Hrana, Foto: Profimedia

VAŽNO

OVIH 5 NAMIRNICA ĆE VAS NATERATI DA SMRŠATE: Nikada ne biste pogodili, AU!

Ako vam je apetit pojačan tokom hladnijih dana, ovi saveti bi vam mogli dosta pomoći

Objavljeno:

Ako spadate u grupu ljudi koji konstantno osećaju glad i mogli bi da jedu često, razmislite da unesete u jelodnike sledeće namrinice.

1. Voda

Vodu nikako ne treba piti neposredno nakon obroka, ali bi bilo korisno popiti je pre jela. Dve čaše ovog napitka mogu smanjiti kalorijski unos prosečnog obroka za 80kalorija.

2. Čokolada sa visokim sadržajem kakaa

Crna čokolada sadržo stearičnu kiselinu, koja efikasno može umanjiti osećaj gladi. Treba da imate na umu da crna čokolada treba da sadrži minimum 70% kakaa kako bi dala poželjne efekte.

3. Kafa

Kofein može ubrzati metabolizam i pružiti osećaj sitosti. Takođe, podiže energiju i odličan je u topljenju viška masti. Međutim, sa unosom kogeina treba biti umeren - jedna do dve šoljice dnevno.

4. Ovsena kaša

Ovsene kaše bogate su vlaknima. Većina ih jede za doručak, ali su sjajan izbor i za večeru.S obzirom na to da ovsena kaša ima nizak glikemijski indeks, osiguraće vam dovoljno energije i osećaj sitosti za sledećih nekoliko sati.

5. Losos

Losos u sebi sadrži visok procent dobrih masti, što ga čini izvrsnim izvorom vitamina D. Jedna porcija lososa obazbediće vam oko 80 % dnevne preporučene količine vitamina D. Bogat je i proteinima, a zahvaljujući svim tim elementima pružiće vam osećaj sitosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.